Sport

NOVA POBJEDA SRBIJE Raspucani "orlovi" slavili u Litvaniji

Drugi put u dva dana, košarkaši Srbije pobijedili su Litvaniju rezultatom 95:91 i na taj način su nagovijestili da podižu formu pred početak Svjetskog prvenstva u Kini

NOVA POBJEDA SRBIJE Raspucani "orlovi" slavili u Litvaniji
FOTO: A. DIMITRIJEVIĆ/RAS SRBIJA

Reprezentacija Litvanije ponovo je bolje otvorila utakmicu ali je Marjanović sa dva koša vratio Srbiju u igru (7:6) ali Litvanija ponovo sa dva koša Valanlunasa i Sabonisa dolazi na plus pet (11:6). Litvanja je u prvom periodu nastavila sa kontrolom rezultata, a Bogdanović nakon nekoliko promašaja pogađa dvije trojke i približava Srbiju na četri poena manjka (20:16), a nakon prvih deset minuta Srbija je imala samo dva koša manjka.

Litvanci su u ovom meču oduševili domaće navijače retro dresovima iz 1939. godine.

U drugoj dionici Srbija je konačno uspjeva da se odvoji, Jokić je povezao dva slobodna bacanja i dva poena, a onda i Bogdanović dvije trojke za vođstvo od 40:32. Srbije je na poluvrijeme otišla pri vođstvi 45:37.

U prvom minutu drugog poluvremena Srbija prvi put na utakmici odlazi na dvocifrenu razliku 47:37 ali Valanunas i Sabonis vraćaju Litvaniju u igru.

Jankunas i Kalnietis u osmom minutu treće dionice ponovi Litvanji donose vođstvo (64:63), baš kao i na kraju prve dionice, Litvanija je u poslednjh deset minuta ušla sa dva poena viška 71:69.

U četvftom minutu poslednje dionice Litvanija se odvojila na četiri poena viška, mešutim, u ovom trenicma Bjelica je Srbiju održavao u igri. Bogdanović na tri minuta do kraja pogađa za 84:84, Nastavila je Srbija da kontroliše meč, pogađali su Milosavljević i Simonović, a šlag na tortu bio je pogodak Bogdanovića iz ćoška.