Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

NOVA PRIJETNJA HARADINAJA “Ako nastave ovako, znamo kako ćemo ih zaustaviti”

Politika
Autor:

Foto: O. Bunić/RAS Srbija

Predstavnici Srpske liberalne stranke (SLS) sa Kosova i Metohije najavili su danas protest na administrativnom prelazu Merdare zbog navodnog sprečavanja prelaska u centralnu Srbiju njihovih predstavnika, od strane srpske policije. Sa druge strane, kosovski premijer Ramuš Haradinaj najavljuje mjere kojima će zaštiti predstavnike SLS.

– Priština neće da ćuti na poteze srpske policije koji zaustavljaju predstavnike prištinskih vlasti – poručuje danas Haradinaj.

Savjetniku premijera privremenih prištinskih institucija iz redova SLS Srđanu Jovanoviću juče je, navodi Tanjug, navodno zabranjen prolaz na Merdaru, a iz SLS danas najavljuju da će “pokušati da fizički pređu” taj administrativni prelaz, prenijela je prištinska Koha.

Kosovski premijer kaže da će “država Kosovo preduzeti mjere zaštite prema predstavnicima SLS”, ali i da ne želi da prejudicira kakve bi to mjere mogle biti.

– Ako nastave sa ovom praksom, znamo kako ćemo ih u tome zaustaviti – rekao je Haradinaj.

Iz SLS tvrde da ih predstavnici srpskih vlasti progone i da im ne dozvojavaju da pređu administrativni prelaz, koji dijeli kosovsku teritoriju od centralne Srbije.

Jovanović je, kako se navodi, juče bio na putu za Vranje iz privatnih razoga.

SLS je saopštila da je srpska policija zaustavila Jovanovića, da mu je rečeno da za to imaju naređenje, jer “neko mora da razgovara sa njim”.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO