Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

NOVA SAOBRAĆAJNICA U BANJALUCI Otvoren kružni tok na Laušu (FOTO)

Banjaluka
Autor:

Foto: Grad Banjaluka/RAS Srbija

U banjalučkom naselju Lauš večeras je pušten u saobraćaj kružni tok, u vrijednosti 650.000 KM, zahvaljujući kojem će znatno biti rasterećen saobraćaj na jednoj od najfrekventnijih saobraćajnica na raskrsnici Karađorđeve i Ulice Jovana Raškovića.

Projekat su zajednički realizovali grad Banjaluka i preduzeće “Putevi Republike Srpske”, koje je investitor, a izvođač je preduzeće “Kozaraputevi”.

Foto: Srna

Puštanje u saobraćaj ozvaničili su ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić, gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić i vršilac dužnosti preduzeća “Putevi Republike Srpske” Nenad Nešić.

Trninić je istakao da se na ovaj način doprinosi rasterećenju saobraćaja u Banjaluci, gdje ima registrovanih 400.000 vozila.

Foto: Grad Banjaluka/RAS Srbija

– Vrlo brzo ćemo realizovati još projekata s ciljem rasterećenja saobraćaja – naveo je Trninić.

Radojičić je rekao da je ovo osmi kružni tok u Banjaluci izgrađen u protekle dvije godine i istakao da bi novootvorena kružna raskrsnica na Laušu, koja je dugo očekivana, trebalo da znatno rastereti saobraćaj.

On je dodao da je u planu izgradnja još kružnih raskrsnica u gradu.

Foto: Grad Banjaluka/RAS Srbija

Ovaj kružni tok je izgrađen u okviru strateških planova za rasterećenje saobraćaja na svim važnijim čvorištima na području grada.

Iz banjalučke Gradske uprave ranije je najavljeno da na Laušu treba da počne i gradnja nove saobraćajnice između Paprikovca i ovog naselja, preko voćnjaka nekadašnje “Ekonomije”, kojom bi bila rasterećena raskrsnica kod restorana “Sirano” i saobraćaj kroz Karađorđevu ulicu.

Za ovaj projekat su riješeni imovinsko-pravni odnosi i obezbijeđena sredstva uz pomoć Vlade Republike Srpske.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO