Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na
Link je kopiran

NOVA SARADNJA Medicinski fakultet potpisao sporazum sa Evropskim centrom za mir i razvoj

Banjaluka
Autor:

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Medicinski fakultet Univerziteta u Banjaluci potpisao je danas sporazum o saradnji sa Evropskim centrom za mir i razvoj Univerziteta za mir UN sa sjedištem u Beogradu, a jedan od ciljeva je realizacija istraživačkih projekata u funkciji unapređenja ljudskih resursa u razvoju zdravstvenog sistema.

Dekan Medicinskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci Ranko Škrbić, rekao je da sporazum omogućava međunarodne škole i seminare iz oblasti inovacija, naučnoistraživačkog rada, te organizovanje različitih simpozijuma, konferencija, okruglih stolova, naučnih i ostalih skupova.

– Povezaćemo se i u narednom periodu bićemo suorganizatori tih skupova koji prevazilaze karakter lokalnog. Nisu to kursevi ili škole postdiplomske edukacije ili doktorskih studija koje se organizuju samo na teritoriji Srbije, već imaju razgranatu mrežu, odnosno prisutni su na širem međunarodnom regionu – rekao je Škrbić.

On je istakao da je Evropski centar za mir i razvoj dugi niz godina prepoznat kao institucija koja se bavi organizacijom seminara, konferencija, kongresa i međunarodnih škola.

Misija ovog centra je promocija mira, pomirenja, socio-ekonomskog razvoja i međunarodne saradnje kroz izgradnju kapaciteta koji se ostvaruju kroz organizovanje postdiplomskih studija, primijenjena istraživanja, konsalting i širenje znanja

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO