Hronika

NOVAC MU TREBAO DA PLATI DUGOVE Otkriveno zašto je Turčin ubio zeničke devizere

Javnost u BiH još je u šoku nakon nezapamćenog dvostrukog ubistva koje se dogodilo prije dva dana u zeničkom naselju Jalija, kada je u krvavi pir krenuo Caner (Fuat) Tajlanom, državljanin Republike Turske, sa prebivalištem u Zenici.

NOVAC MU TREBAO DA PLATI DUGOVE Otkriveno zašto je Turčin ubio zeničke devizere
FOTO: A.STANKOVIĆ/RAS SRBIJA

Podsjetimo, on je nazvao zeničke devizere sa kojima se poznavao da mu zamjene 55.000 evra. Arslan Mujić i Ramiz Odobašić otišli su da mu zamjene novac, a za ovu uslugu ne bi zaradili ni 500 maraka, piše Avaz.

Kada su se našli sa Turčinom, uslijedio je horor. U namjeri da im otme novca, a nakon fizičkog obračuna, nanio im je više ubodnih rana nožem, uslijed čega su obojica preminuli. Jedan je, čak, pronađen u grmlju.

FOTO: MUP ZDK
FOTO: MUP ZDK

Ironija je da su ubijeni poznavali ubicu iz Turske, s obzirom na to da je imao fast-food na ulazu u pijacu. Ranije je, takođe, mijenjao novac kod uličnih devizera, međutim, niko nije mogao ni naslutiti da bi mogao isplanirati nešto ovakvo i počiniti dvostruko ubistvo.

Pročitajte još

Naime, saznaje Avaz, Turčin je upao u velike dugove zbog čega mu je bio potreban novac. Osim toga, navodno, bio je sklon i kocki. Kako nije imao novac da vrati dugove, osmislio je pakleni plan koji je šokirao javnost, a potom se dao u bjekstvo.

Podsjetimo, on je juče uhapšen na području Srednjobosanskog kantona, a danas mu je pozlilo u pritvoru zbog čega je intervenisala i Hitna pomoć. Nakon pružene prve pomoći, njegovo zdravstveno stanje je stabilno.