Sudbine

Novac prikupljen, a na put se još uvijek čeka: Šta sprječava Anin odlazak u Japan na liječenje

Kragujevčanka Ana Miletić, koja boluje od najagresivnijeg tumora na mozgu, i dalje čeka odlazak na liječenje u Japan, iako je za to novac prikupljen prije mjesec dana. Šta koči njen odlazak na liječenje?

Novac prikupljen, a na put se još uvijek čeka: Šta sprječava Anin odlazak u Japan na liječenje
FOTO: SCREENSHOT

Vremena je sve manje, a bitka za život Ane Miletić (40) još traje. Za nepune dvije nedelje sredinom avgusta prikupljeno je 400.000 evra za njen odlazak u Japan. Sve mogućnosti liječenja u Srbiji su iscrpljene, operisana je, a prije nedelju dana završila je i sa ciklusom zračne i hemioterapije. Međutim, iako je već trebalo da bude u Tokiju, to se još uvijek nije dogodilo.

Pročitajte još

– Ono što trenutno koči njen odlazak u Japan jeste da bolnica u Japanu gdje Ana treba da se liječi, još uvijek nije aminovala taj prijem. Još uvijek nije dozvolila da Ana dođe na bolničko liječenje u Japan – kaže Đorđe Bojović, Anin brat.

A na pitanje zbog čega, Anin brat odgovor za sada nema. Pored njega, najveća podrška Ani u ovim danima neizvjesnosti su petogodišnja kćerka, suprug i roditelji.

– Ana je za sada hvala Bogu dobro. Drži se ona je psihički i fizički jaka i uvijek je takva bila i nasmijana – ističe Zorica Bojović, Anina majka, piše RTS.

Anina porodica ne gubi nadu. Apeluje na državni vrh i ambasade Srbije i Japana, koji su već uključeni u čitavu ovu priču, da se proces ubrza, kako bi ona što prije otišla u Tokio i primila inovativni delitakt. Japanski stručnjaci tvrde da je uspješnost izlječenja tumora na mozgu ovim lijekom 92 odsto.

Prihvati notifikacije