Tenis

Priča Australijanaca se ruši kao kula od karata: Novak je mogao dobiti dozvolu za ulazak

Ukidanje australijske vize Novaku Đokoviću izazvalo je veliki skandal, a iz časa u čas se pojavljuju nove informacije u vezi sa ovim slučajem.

Priča Australijanaca se ruši kao kula od karata: Novak je mogao dobiti dozvolu za ulazak
FOTO: DEAN LEWINS/EPA

Najbolji teniser svijeta je i četvrti dan zatočen u hotelu za emigrante u Melburnu, gdje isčekuje sutrašnje suđenje nakon kojeg će biti poznato hoće li mu biti odobren ostanak u Australiji ili ne.

Za to vrijeme, lokalni mediji prenose informaciju svojih izvora, da je Tenis Australija apelovao na Ministarstvo unutrašnjih poslova da provjeri vize svih tenisera, uključujući i vizu Novaka Đokovića, baš iz razloga da bi se izbjegao skandal kakav danas imamo.

Međutim, zvaničnici ministarstva su ovaj zahtjev odbili i na taj način praktično i izazvalio čitav haos koji traje već danima.

– Pregledali smo vaš zahtjev sa relevantnim zvaničnicima u odsjeku i kolegama iz odsjeka Ministarstva unutrašnjih poslova i Australijske pogranične službe. Putnici koji ne mogu da budu vakcinisani iz medicinskih razloga moraju da osiguraju medicinski dokaz koji dokazuje da nisu u mogućnosti da budu vakcinisani protiv kovida 19 iz medicinskih razloga – stoji u pismu koje je Zdravstveni odsjek uputio na adresu Tenis Australija još 17. novembra.

U dopisu, Tenis Australija je dobio odgovor da njihovom zahtjevu ne može da bude odgovoreno.

Pročitajte još

– Ministarstvo zdravlja i Unutrašnjih poslova nisu u mogućnosti da osiguraju pregled sertifikata. Oni se provjeravaju prilikom čekiranja. Svi putnici koji žele da se smatraju potpuno vakcinisanima, u svurhu putovanja, moraju da osiguraju vakcinalni sertifikat koji ispunjava navedene zahtjeve. Putnici moraju da osiguraju da je njihov sertifikat saglasan sa tim – stoji u dopisu.

Dakle, kristalno je jasno da je ova situacija mogla da se spriječi samo da je postojala bolja saradnja Tenis Australije i federalne vlade, prenosi SportBlic.

Prihvati notifikacije