Politika

Novaković Bursać o tvitu konzula BiH “Uznemirava činjenica da je državni službenik, a ne mentalno nestabilna osoba”

Šef Kluba poslanika SNSD u Predstavničkom domu parlamenta BiH Snježana Novaković Bursać izjavila je da u vezi sa objavom konzula BiH u Frankfurtu Admira Atovića uznemirava činjenica da tako nešto nije napisala mentalno nedovoljno stabilna osoba već državni službenik.

Novaković Bursać o tvitu konzula BiH “Uznemirava činjenica da je državni službenik, a ne mentalno nestabilna osoba”
FOTO: SRNA

Bursaćeva je rekla Srni da objava Atovića na Tviteru u kojoj poziva na rat uz poklič “Alahu Ekber” možda nekome može da zvuči iznenađujuće ili strašno, ali ona smatra da tih par rečenica u stvari veoma dobro ilustruje i BiH i trenutno dominantnu politiku Bošnjaka koja ga je i postavila na ovu poziciju.

– Prvo, iskaz jako dobro pokazuje da trenutnu dominantnu politiku Bošnjaka s jedne strane karakteriše potpuno odsustvo prihvatanja političke i svake druge realnosti u ovoj zemlji, do poziva i priziva oružanog sukoba, a sa druge strane je očito da je mnogima muslimanski sveti rat – džihad još glavna misaona i motivaciona odrednica – rekla je Novaković Bursać.

Ona je napomenula da ono što ipak uznemirava i mora da privuče dodatnu pažnju svih jeste činjenica da sve to nije napisala neka mentalno nedovoljno stabilna osoba, već državni službenik, osoba koju plaćaju svi koji žive u BiH.

– Imajući na umu to da mu je nadređena u Ministarstvu inostranih poslova upravo “sestra Muslimanske braće”, ne čudi previše ni ovaj paradoks – ocijenila je Bursaćeva.

Pročitajte još

Ona je naglasila da ovakve izjave sigurno ne doprinose nikakvom napretku ili suživotu u BiH, ali vjeruje da su otrežnjujuće za neke koji su u drugi plan potisnuli činjenicu da je mnogima u ovoj zemlji džihad neprestano na umu.

– Za nas koji predstavljamo srpski narod sigurno su dodatno motivišuće i potvrđuju da smo na pravom putu kada se borimo za ustavne principe i nadležnosti – ocijenila je Bursaćeva.

“Sto hiljada Bosanaca s iskustvom rata trenutno živi u Bosni! Municija u Konjicu i Goraždu! Haubice u Travniku! Ručni bacači u Hadžićima! Itd. Uzdaj se u se i u svoje kljuse! Znaju oni da ovo nije šala i da bosanska snaga nije mala maca! Ef. Velić. Allahu Ekber”, napisao je Atović na “Tviteru”, pa kasnije ugasio nalog.

Prihvati notifikacije