Sport

NOVE MUKE ZVEZDE Autobusom na meč protiv Reala

Košarkaši Crvene zvezde, zbog snijega, su imali mnogo problema u prethodnom periodu, a najčudnije je što se to sve dešavalo u Špniji.

NOVE MUKE ZVEZDE Autobusom na meč protiv Reala
FOTO: KK CRVENA ZVEZDA

Crveno-bijeli košarkaši prvo nisu mogli da otputuju u srijedu na planirani meč protiv Reala u Madrid.

Ta utakmica je odložena i odigraće se u ponedeljak, a tim Dejana Radonjića će do španske prestonice morati da ide autobusom.

Zanimljivo je to da je “Kraljevski klub” pokušao da od Evrolige traži da se meč registruje službenim rezultatom 20:0 u njihovu korist, jer se crveno-bijeli nisu pojavili na utakmici. Međutim, nisu se pojavila čak ni službena lica, pa su „molbe“ Kraljevića pale u vodu.

– Uzeli smo čarter i trebalo je da letimo u utorak, iako je utakmica trebalo da bude odigrana u srijedu. Nažalost, ni u utorak nismo imali gdje da sletimo. Onda smo odložili let za srijedu prijepodne i ni na kraj pameti mi nije bilo da pomislim da bi se ‘kraljevski klub’ toliko brinuo i plašio, pa da hoće da utakmica bude registrovana 20:0. Nevjerovatno. Dakle, nema praštanja nigdje – objasnio je Nebojša Čović, prvi čovek kluba, nesvakidašnji potez Madriđana.

Španija još nije sanirala posljedice Filomene, pa će Crvena zvezda iz Valensije ka Madridu morati da se zaputi autobusom. To znači da će na drumu provesti oko 300 kilometara, koliko iznosi razdaljina između ova dva grada. Uostalom, na ovaj način se dovijaju i ostali sportski kolektivi na Pirinejskom poluostrvu poslednjih dana.

Takođe, ABA liga je zbog svega odlučila da pomjeri meč Crvene zvezde protiv Borca, pa se on neće igrati u ponedeljak, kako je bilo planirano, već će se o terminu naknadno odlučivati.

Zvezda sutra do 19 časova igra protiv Reala u okviru 19. kola Evrolige, da bi naredni susret igrala već u petak sa Barselonom u Beogradu.