Digitalna Srpska

Nove opcije Instagram aplikacije: Evo šta je Meta omogućila korisnicima ove društvene mreže

Instagram je najavio da će korisnicima omogućiti dodavanje do pet linkova u opis profila.

Aplikacije na telefonu
FOTO: ANDREJ CUKIC/EPA

Ova društvena mreža dugo je ograničavala korisnike kada je u pitanju dodavanje spoljnih linkova u naloge, pa je nedostatak fleksibilnosti doveo do alternativa kao što je Linktri, koji korisnicima omogućuje dodavanje linkova u njihove “biografije”.

Meta je sada objavila da će dopustiti korisnicima da dodaju do pet linkova u biografiju svog profila na Instagramu, koji će moći da vode na druge sadržaje – poput njihovih sajtova, robnih marki koje žele da promovišu, pa čak i do profila na konkurentskim društvenim platformama.

Pročitajte još

Iz same kompanije kažu da je ova funkcija bila glavni zahtjev među kreatorima i ističu da će biti dostupna svim nalozima, uključujući poslovne i privatne.

Kako biste je omogućili, odaberite opciju “Uredi profil”, zatim “Veze”, zatim “Dodaj link”. Tu možete dodati linkove redosljedom kojim želite da se pojave.

Meta kaže da dopušta linkovanje na bilo koji URL koji je u skladu sa Smjernicama zajednice i Uslovima pružanja usluge, a linkovi se skeniraju kako bi se osiguralo da poštuju te zahtjeve, prenosi Glas Srpske.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije