Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

NOVE ŽRTVE GRIPA Još dva pacijenta preminula od posljedica teške respiratorne infekcije

Društvo
Autor:

Foto: Profimedia

Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske,za posljednja dva dana, prijavljeno je da su dva pacijenta preminula od posljedica teške akutne respiratorne infekcije.

Univerzitetski klinički centar Republike Srpske prijavio je da su pacijenti bili srednje i starije životne dobi, sa brojnim komorbiditetima kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa influence tipa A.

Institut za javno zdravstvo Republike Srpske svakodnevno prati epidemiološku situaciju u Republici Srpskoj i regionu, kao i informacije Evropskog centra za kontrolu bolesti i Svjetske zdravstvene organizacije. U toku je prikupljanje podataka iz svih zdravstvenih ustanova u Republici Srpskoj za izvještaj za sedmu nedjelju koji će javnosti biti dostupan u utorak.

Kada su u pitanju oboljeli, uočava se značajan pad prijavljenih slučajeva sve tri grupe infekcija (ILI, ARI, SARI). Broj prijavljenih SARI slučajeva u Univerzitetskom kliničkom centru  Republike Srpske je uveliko smanjen.

Ovakvi podaci najavljuju predstojeći pad aktivnosti virusa influence, što upravo i odgovara očekivanoj epidemiološkoj situaciji za period u kojem se nalazimo.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO