Svijet

Novi detalji eksplozije u Kabulu: SAD raketama napale militante ISIS-K, poginulo dijete (VIDEO)

Dopisnik BBC iz Avganistana i Pakistana prenio je da mu je avganistansko ministarstvo zdravlja reklo da je došlo do eksplozije kod aerodroma.

Novi detalji eksplozije u Kabulu: SAD raketama napale militante ISIS-K, poginulo dijete (VIDEO)
FOTO: TWITTER/SCREENSHOT

Na društvenim mrežama pojavili su se snimci iz prestonice Avganistana, na kojima se vidi crni oblak dima.

Agencija Rojters je prema riječima očevica prenjela da je došlo do raketnog napada.

Dva očevica kažu da je eksplozija nastala kao posljedica raketnog udara na jednu kuću u tom području, sJeverno od aerodroma, ali za sada nema zvanične potvrde o tome, prenosi Blic.

Pročitajte još

Rojtersov dopisnik, Idres Ali, rekao je da su ga dvoje američkih zvaničnika informisali da je SAD izvela raketni napad u Kabulu. Britanska agencija nezvanično saznaje da je napad bio usmjeren na militante krila Islamske države, ISIS-K, a koji su izveli prije nekoliko dana teroristički napad kod aerodroma.

Agencija RIA Novosti javlja, pozivajući se na TV Al Džazira, da je u napadu poginulo jedno dijete, a da su tri osobe povrijeđene. Katarska TV mreža tu informaciju dobila je od šefa policije Kabula.

Stejt department danas je pozvao sve građane SAD da napuste područje u blizini aerodroma zbog nove vjerodostojne terorističke pretnje.

Američki predsjednik Džo Bajden upozorio je kasno sinoć da je vrlo vjerovatan još jedan teroristički napad na aerodrom i da bi do njega moglo doći u narednih 24 do 36 sati.

U samoubilačkom bombaškom napadu u četvrtak u blizini aerodroma u Kabulu poginulo je 170 ljudi, od kojih 13 američkih vojnika

Prihvati notifikacije