Hronika

NOVI DETALJI PORODIČNE DRAME Šta je punca natjeralo da ZETU PUCA U GLAVU

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo izdalo je saopštenje o pucnjavi u kojoj je Ibro Bostandžija pucao u glavu zetu Adnanu Tahiroviću, koji je napao njegovu kćerku Alemu.

NOVI DETALJI PORODIČNE DRAME Šta je punca natjeralo da ZETU PUCA U GLAVU
FOTO: AVAZ/RAS SRBIJA

Jutros u 6.25 obaviješten je Operativni centar Uprave policije MUP Kantona Sarajevo da je došlo do upotrebe vatrenog oružja u ulici Velikokladuška, područje opštine Novi Grad Sarajevo. Odmah su na mjesto događaja izašli policijski službenici Četvrte PU te potvrdili navode dojave. Tom prilikom je povrede vatrenim oružjem zadobio A. T, rođen 1988. godine, te mu je ukazana ljekarska pomoć od ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, nakon čega je hospitalizovan na Klinici za maksilofacijalnu hirurgiju, gdje su mu konstatovane teške tjelesne povrede – saopštio je Mirza Hadžiabdić, portparol MUP KS.

Pročitajte još

On je naveo da je upotrebi vatrenog oružja, prema prvim informacijama, prethodio Tahirovićev nasilni ulazak u porodičnu kuću Ibre Bostandžije.

– A. T. je fizički napao svoju nevjenčanu suprugu A. B, kćerku I. B, koji su tom prilikom zadobili tjelesne povrede. U toku su uviđajne radnje te prikupljanje i provjera svih saznanja i informacija s ciljem rasvjetljavanja i dokumentovanja počinjenih krivičnih djela. Osobe A. T. i I. B. su pod nadzorom policijskih službenika Uprave policije MUP Kantona Sarajevo. O svemu je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo – saopštio je Hadžiabdić.

(Avaz)