Svijet

NOVI DETALJI SKANDALA Ovo je policija našla u stanu uhapšenog Bokija 13

Čelnik kablovske televizije 1TV Bojan Jovanovski, poznati kao Boki 13, uhapšen je juče na graničnom prelazu Bogorodica između Sjeverne Makedonije i Grčke, po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, nakon čega mu je određen pritvor do 30 dana. Jovanovski se sumnjiči za iznudu i pranje novca, a sada je objavljeno da je obavljen i pretres u stanu u kome je živio, ali i u kući njegovih roditelja.

NOVI DETALJI SKANDALA Ovo je policija našla u stanu uhapšenog Bokija 13
FOTO: BOKI13OFFICIAL/INSTAGRAM

Kako je tamošnje tužilaštvo saopštilo, tokom pretresa je prikupljen određeni broj dokaza, koji tek treba da se odnesu na vještačenje.

Pročitajte još

Među zaplijenjenim predmetima su dva lična računara, jedan laptop računar koji su koristili prvi osumnjičeni Bojan Jovanovski i njegov pomoćnik, zatim veća količina brendirane garderobe, nakita, satova i umjetničkih djela, prenose makedonski mediji.

U stanu i vozilu drugog osumnjičenog, Bokijevog saradnika biznismena Zorana Kičeca, pronađeno je nekoliko laptopova, dokumentacija, mobilni telefoni, USB stikeri i memorijske kartice, kao i velika količina oružja i municije, a ispituje se da li je osumnječi za iste imao dozvolu.

Boki 13 je navodno, koristeći svoje bliske veze sa jednim javnim tužiocem u ulozi posrednika primao mito od osumnjičenih kako bi im taj tužilac, Bokijev kontakt, smanjio ili potpuno regulisao kazne.

U početku je, kako prenosi plusinfo.mk, tražio iznos od 8.000.000 evra, ali kasnije je taj iznos smanjen na 5.000.000, od čega je dobio 1.500.000 evra. Kasnije je dogovoreno da će plaćati iznos na rate u periodu od četiri mjeseca. A drugi uhapšeni danas, Bokijev saradnik, biznismen Zoran Kičec dogovarao je Bokijeve stalne sastanke sa osumnjičenim i njegovom suprugom, kako bi pomogli i olakšali čitav slučaj.

(Blic)