Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Novi detalji u slučaju pljačke u Brčkom: Policija istražuje otkud proročici DVA MILIONA KM

Hronika
Autor:

Foto: Klix/RAS Srbija

Policija u Brčkom traga za lopovima koji su iz kuće majke Nizame Al Raise, proročice i “kraljice” alternativne medicine, u naselju Cerik kod Brčkog odnijeli više od 850.000 KM.

Istraga je otvorena kako bi se ušlo u trag kradljivcima, a kako saznaje Avaz, istražuje se i porijeklo novca.

Halid Emkić, šef Operativno-komunikacijskog centra Policije Brčko distrikta, kazao je da ne može iznositi detalje istrage.

– Tek kada se provedu sve istražne radnje, onda će javnost biti detaljno informisana o ovom slučaju – kratko je rekao Emkić.

I Samir Beganović, sekretar Tužilaštva Brčko distrikta, kazao da Tužilaštvo postupa po prijavi, ali da, radi zaštite interesa istrage, ne može objaviti detaljnije informacije.

Interesantno je da su proročici, osim lopova, novac oduzele i nadležne institucije.

Foto: Avaz/RAS Srbija

Salon namještaja pretvorila u poslovni i stambeni prostor

– Pod nadzorom Tužilaštva obavljen je uviđaj, tokom kojeg je pronađena određena suma gotovog novca. Odlukom Suda, a na prijedlog Tužilaštva, novac je privremeno oduzet.  Provjeravamo sve činjenice i okolnosti koje su relevantne za prijavu. Sarađujemo i s drugim policijskim agencijama u BiH –  izjavio je Beganović.

Izvor blizak istrazi otkrio je da su oštećeni prijavili pljačku skoro dva miliona KM, preciznije skoro 2.070.000 KM. Ovaj izvor rekao je da je policija prilikom obavljanja uviđaja pronašla i izuzela 1.180.000 KM. U tom slučaju, nedostaje skoro 890.000 KM.

Isključila broj telefona

Broj telefona koji se nalazi na vratima Nizaminog poslovno-stambenog objekta u Ceriku, u četvrtak je govornom poštom obavještavao zainteresovane da je nedostupan. Od juče se oglašavao novim sadržajem – “da se birani broj ne koristi”.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO