Sport

NOVI IZAZOV Mostarci otputovali u Moskvu na nastavak takmičenja u Ligi šampiona

Ekspedicija Mostar Stari Grad Staklorada, šampiona BiH u futsalu, danas je iz Sarajeva otputovala u Rusiju, gdje će se nastaviti takmičenje u Ligi šampiona.

NOVI IZAZOV Mostarci otputovali u Moskvu na nastavak takmičenja u Ligi šampiona
FOTO: PRIVATNA ARHIVA/RAS SRBIJA

Podsjetimo, Mostar SG je druga ekipa iz BiH koja je ostvarila plasman među 16 najboljih u Evropi u ovom formatu takmičenja, a prije njih to je 2013. pošlo za rukom Tangu.

Mostar Stari Grad Staklograd imao je sreće prilikom žrijeba, tako da se nalazi u grupi A zajedno sa domaćinom Sport klubom KPRF (Rusija), Futsal klubom Dobovec (Slovenija), te Hale-Goikom (Belgija).

Ekspediciju Mostaraca predvodi predsjednik Amel Bajgorić, direktor Mirsad Fazlinović, sekretar Enis Špago, a sa Mostarcima putuje i medicinski i stručni tim.

Plasmanom među 16 najboljih napravili smo istorijski uspjeh, tako da u Rusiju putujemo potpuno rasterećeni. Pokušaćemo da Bosnu i Hercegovinu predstavimo na najbolji mogući način. Nažalost, u Rusiji zbog povreda nećemo moći računati na četvoricu igrača: Kristijana Pantića, Danijela de Souzu, Bilala Jelića i Vladana Vesića – rekao je Bajgorić.

Turnir će biti održan u Moskvi od 19. do 23. novembra. U narednu fazu takmičenja plasiraće se samo pobjednik grupe, a prvu utakmicu Mostar Stari Grad Staklorad igra u utorak u 18.45 protiv domaćina, Sport kluba KPRF.