Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

NOVI IZGLED Pri kraju obnova i proširenje kapaciteta trebinjskog Doma penzionera

Regioni
Autor:

Foto: Dubravka Čolović/RAS Srbija

U Trebinju se privodi kraju obnova Doma penzionera nakon čega će ova ustanova imati 25 ležajeva više.

Uređen je spoljašnji izgled objekta, radi se renoviranje soba, nakon ćega će početi uređenje zajedničkih prostorija. Očekuje se da radovi budu završeni do kraja novembra.

– U Domu penzionera je 79 soba, a ostalo je još nekoliko nezavršenih. Radi se sve, od instalacija, zanatskih i građevinskih poslova, koji su i zahtjevni i obimni. Radovi nisu uticali na kvalitet usluga u ovoj ustanovi, a i korisnici imaju razumijevanje – kaže direktor Rajko Ćapin.

Potpuno su obnovljeni krov i fasada, zamijenjeni otvori, postavljene nove elektro i hidro instalacije, kao i termoizolacija, pa u Domu očekuju i uštede.

Stanari kažu da su zadovoljni kvalitetom usluge, da je osoblje pažljivo, hrana i zdravstvena zaštita dobri i da imaju društveni život onoliko koliko se može u poznim godinama.

U trebinjskom Domu organizuju druženja i različite kulturno-umjetnički sadržaje, a štićenici i osoblje zajedno slave novogodišnje i božićne praznike. Kroz ovu ustanovu prolazili su i stvaraoci, pa radovi u drvetu i druge rukotvorine koje su uradili stanari krase domske prostorije.

U Domu penzionera trenutno je 120 ležajeva i svi kapciteti su popunjeni, a staračke dane provode penzioneri iz RS, Srbije, Crne Gore i Hrvatske.

Nakon završetka radova na rekonstrkuciji trebinjski Dom penzionera imaće preko 140 ležajeva.

Rekonstrukcija je počela prošle godine, a vrijednost radova je 1,7 miliona KM, koje je obezbijedila Vlada RS u okviru projekta CEB 2.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO