Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Novi javni poziv grada Trebinja: Povoljniji uslovi za mlade bračne parove

Regioni
Autor:

Foto: Profimedia

Trebinjska gradska uprava ponovila je javni poziv za kupovinu stanova u zgradi za mlade bračne parove, nakon što je kriterijume prvog konkursa ispunilo 14 kandidata.

Na prvi javni poziv prijavila su se 34 bračna para, a planirano je da zgrada ima 40 stanova. U gradskoj upravi su odlučili da ponove konkurs i izmjene neke kriterijume, a prije svega, pomjere starosnu granicu.

Zamjenik gradonačelnika Trebinja Mirko Ćurić navodi da je starosna granica pvećana sa 32 na 38 godina.

– Novina je i to što se traži da samo jedan bračni drug posljednjih pet godina ima prebivalište u Trebinju, a ne oba. Promjenjen je i rok  otplate, pa bez obzira koliki je stan otplatni period može biti do 25 godina, po želji kupaca – objašnjava on.

Da bi ispunili uslove javnog poziva podnosilac zahtjeva ne smije u svom vlasništvu ili suvlastništvu imati stabenu jedinicu, mora biti zaposlen, a primanja mladog bračnog para ne smijeju biti preko 1.200 KM po osobi. Kao posebni uslovi su navedeni starosna dob, broj članova porodičnog domaćinstva i pripadnost boračkoj populaciji, a pravo da bira stambenu jedinicu i etažu imaće bolje rangirani bračni par.

Gradska uprava je javnim pozivom odabrala Komercijalnu banku preko koje će se obavljati kreditiranje, uz kamatnu stopu od 3,4 odsto.

– Ovo je povoljna kamatna stopa, koju do sada nisu mogli dobiti. Isplatilo se što je grad preuzeo obavezu da sve iskordinište, kako bi stvorili što bolje uslove za mlade bračne parove – istako je Ćurić.

Planirano je da se zgrada gradi na lokaciji na prostoru nekadašnje kasarne Vojske RS, a gradnja bi trebalo da počne uskoro.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO