Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

NOVI NAPAD NA ORGANE REDA Muškarac ukrao automobil pa napao policajca u Sarajevu

Hronika
Autor:

Foto: Avaz.ba/RAS Srbija

Zbog postojanja sumnje da je počinio krivična djela teška krađa i napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti pripadnici MUP-a KS juče su uhapsili osobu inicijala I.M. (30) iz Sarajeva.

– Neposredno nakon izvršenja krivičnog djela teške krađe u putničko motorno vozilo marke “klio”, vlasništvo firme “Sprind”, koje je bilo parkirano u ulici Bulevar Meše Selimovića, na području opštine Novo Sarajevo, policijski službenici su u ulici Ferde Hauptmana zaustavili I.M. U pokušaju da pobjegne, I.M. je fizički nasrnuo na policijskog službenika i nanio mu lakše tjelesne povrede, nakon čega je lišen slobode – saopšteno je iz MUP-a KS.

O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a KS. I.M. je predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode Uprave policije MUP-a KS, a službenici policije nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju opisanih krivičnih djela, piše Klix.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO