Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

NOVI OBRT Bufon NE IDE u Juventus, namjerava još da brani

Sport
Autor:

Foto: Tanjug/AP

Iako je prethodnih dana po evropskim medijima kružila informacija da će legendarni golman Đanluiđi Bufon okončati karijeru u Pari Sen Žermenu i preći u direktorsku fotelju Juventusa, čiji je i simbol, to se, po svemu sudeći, neće desiti.

Italijanski golman je otkrio da se neće vraćati u domovinu, već da planira da i naredne godine bude u Parizu.

– Klub mi je ponudio nastavak saradnje i to me čini nevjerovatno srećnim. Hvala im na tome. Sješćemo u narednih nekoliko dana, sumirati planove i vidjeti hoće li obe strane biti zadovoljne – rekao je Bufon.

Iako je sezona, kako za njega tako i za Pari Sen Žermen, bila turbulenta, vremešni čuvar mreže otkriva da je jako srećan u prestonici Francuske.

– Srećan sam. Iza mene su godine fudbala i sada samo želim da uživam u svemu. Došao sam u Pariz svjestan da me čeka veliki izazov i kao igrača i kao čovjeka. Na kraju sam dobio sve što sam poželio. U Italiji vlada pogrešna slika o francuskom fudbalu koji je sa taktičke strane manje zahtjevan, ali je jako naporan na fizičkom i tehničkom nivou – rekao je Bufon.

Nije poznato na koliki vremenski period čelnici “svetaca” nude ugovor legendarnom golmanu, kao ni koliko novca će Bufon dobiti za ostanak u Francuskoj.

Bufon je prije sezone u Pari Sen Žermenu čak 17 godina nosio dres Juventusa, a izvjesno je da će sa Nejmarom i družinom pokušati još jednom da napadne jedini trofej koji mu nedostaje – Ligu šampiona.

(Blic)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO