Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

NOVI OKRŠAJ U HRVATSKOM SABORU Plenković htio da bije poslanika zbog Srbije

Svijet
Autor:

Foto: Privatna arhiva/Facebook

Pitanje o poglavljima koje Srbija otvara EU, a Zagreb ni ne pokušava da to blokira umalo nije završilo fizičkim obračunom u Saboru između poslanika opozicionog Mosta, Nikole Grmoje i premijera Andreja Plenkovića.

Grmoja je portalu Index ispričao da je tokom sjednice parlamenta pitao premijera o tome da Srbija otvara poglavlja a da je Hrvatska ne blokira, kao i da ministarka Marija Pejčinović Burić radi u korist Srbije ako ne saziva Komisiju koja mora da razmotri šta Srbija radi po pitanju nestalih i drugih pitanja, na šta je, kako kaže, Plenković reagovao agresivno.

– Premijer je vrlo agresivno reagovao i dobacio iz svoje klupe da sam jadan. Ja sam tražio zaštitu predsjednika sabora. Gordan Jandroković je u tom trenutku prekinuo sjednicu. HDZ-ovci su nam dobacivali. Dobacili su Ines Strenji šta je ona učinila za Hrvatsku. Ja sam rekao da je ona bila na ratištu za razliku od njega i anemičnog (Plenković). On je krenuo prema meni vrlo agresivno. Ja sam samo stajao jer nisam nikad Plenkovića video u tom izdanju – rekao je Grmoja.

NAKON ŠTO SAM RAZOTKRIO DA PREMIJER RADI ZA SRBIJANSKE INTERESE PLENKOVIĆ JE FIZIČKI NASRNUO NA MENE.

NEZAPAMĆEN SKANDAL U SABORU – POGLEDAJTE SNIMKUNAKON ŠTO SAM RAZOTKRIO DA PREMIJER RADI ZA SRBIJANSKE INTERESE, PLENKOVIĆ JE FIZIČKI NASRNUO NA MENE??

Gepostet von Nikola Grmoja am Mittwoch, 16. Januar 2019

Prema njegovim riječima, Plenkovića, koji je krenuo prema njemu sa jasnom namerom da se fizički obračuna, zustavili su drugi poslanici.

– Nisam prozivao nikoga na temelju nacionalnosti nego sam samo rekao da premijer ne štiti hrvatske interese – rekao je za Grmoja.

Nezavisni poslanik Bojan Glavašević objasnio je kako je izgledao incident koji se dogodio tokom rasprave o godišnjim izvještajima sa sastanka Evropskog savjeta.

– Plenković je eskalirao cijelu stvar. Grmoja je prebacio da nisu blokirali Srbiju. Rekao je da su Plenković i Pejčinović Burić izdajice i da rade za srpske interese. Nazvao ga je anemičnim. Plenković je krenuo prema Grmoji. Miro Bulj ih je razdvajao – ispričao je za Index Glavašević.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO