Svijet

NOVI PROBLEMI U KRALJEVSKOJ PORODICI Nakon Čarlsa sada i kraljica Kamila ne može da obavlja službene dužnosti

Novi problemi zadesili su britansku porodicu gdje kralj Čarls III boluje od raka, pre toga i da je imao operaciju zbog benignog povećanja prostate, dok je njegova snaha Kejt Midlton imala operaciju abdomena.

Kralj Čarls i kraljica Kamila
FOTO: NEIL HALL/EPA

Sada je i supruga kralja Čarlsa kraljica Kamila iscrpljena je od službenih dužnosti, ne može da nastavi istim tempom, u kontinuitetu. Ona je preuzela veliki dio obaveza nakon vijesti o bolesti njenog supruga.

Obavila je 13 dužnosti nakon dijagnoze o raku, na događajima gdje je trebalo oboje da se pojave. U to spada i angažman za 14. februar u Grosvenor hausu u Londonu, koji je bio posvećen Vilijamu Šekspiru, čiji je Čarls veliki obožavalac.

Kamila se u javnosti pojavljivala sa osmijehom na licu, a bila je predstavnica dvora i na nedavnoj komemoraciji grčkom kralju Konstantinu II, u Vindzoru.

Kralj Čarls Treći i kraljica Kamila
FOTO: ANDY RAIN/EPA

Kraljica Kamila sutra putuje u inostranstvo i pauziraće ove nedjelje od dužnosti, a naći će vremena i za porodicu, piše Dejli mejl.

Vratiće se dužnostima 11. marta na proslavi Dana komonvelta u Londonu, a Čarls će se tada obratiti javnosti video-porukom.

Pročitajte još

Poznata autorka Ingrid Sevard rekla je za San da je kralj insistirao da se njegova supruga odmori.

– On vidi da je ona iscrpljena. Kamila je najviše bila posvećena brizi o zdravlju svog supruga, ali je takođe bila ta koja je morala da se suoči sa pretrpanim rasporedom kraljevskih angažmana i željela je da bude uz njega i Kejt dok oboje imaju zdravstvenih problema. Ona svakako zaslužuje odmor i relaksaciju.

Kamila je najstarija članica dvora koja se bavila službenim dužnostima, a kralj se bavio crvenim kutijama (papirologijom) kao i drugim obavezama dok traje njegovo liječenje.

Kako je prošle nedjelje istakao stručnajk Ričard Ki, kraljevska porodica ima veliki problem jer su samo četiri njena radna člana mlađa od 70 godina.

Princ Vilijam nastavlja sa angažmanima, kao i vojvoda i vojvotkinja od Edinburga. Podsjetimo, očekuje se da će oporavak Kejt Midlton trajati do Uskrs, što će zavisiti od savjeta ljekara, piše ŽenaBlic.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije