Sport

NOVI PROTOKOLI ATP daje olakšice vakcinisanim teniserima

Asocijacija teniskih profesionalaca (ATP) ažurirala je kovid-19 protokole, koji važe na turnirima. Kako prenosi Eurosport, igrači koji su se vakcinisali biće na posebnoj listi i imaće određene pogodnosti.

NOVI PROTOKOLI ATP daje olakšice vakcinisanim teniserima
FOTO: ALEKSANDAR DIMITRIJEVIĆ/RAS SRBIJA

Prema novim propisima, vakcinisani igrači će i dalje biti testirani na koronu po dolasku, ali neće morati u izolaciju dok čekaju rezultate. U tom periodu oni će moći da se kreću i normalno treniraju. Takođe, svi oni koji su primili vakcinu neće biti smatrani „bliskim kontaktima” u slučaju da neko od učesnika ili organizatora dobije pozitivan test tokom turnira.

– Razvijamo stategiju vakcinacije i nadamo se da će vakcine biti dostupne velikoj grupi igrača. Takođe, sarađujemo sa ostalim međunarodnim sportskim ligama, kako bismo usvojili najbolju praksu – poručili su iz ATP-a.

Nova pravila trebalo bi da važe od Mastersa u Monte Karlu koji počinje 12. aprila. Sa Filipom Krajinovićem uvijek je pravo zadovoljstvo popričati na sve teme. Kako je mladi Somborac u Beogradu gdje trenira i sprema se za turnire na šljaci, pozvali smo ga da prokomentariše protokole koje uvodi ATP.

– Uhvatili ste me na putu za vakcinaciju. Krenuo sam da se vakcinišem, da olakšam sebi život. Ja nisam protiv vakcina, mislim da su one tekovina koja je spasila čovječanstvo od raznih pošasti i nema razloga da se ne vakcinišem. Upoznat sam sa tim protokolima, važno mi je da ne budem u karantinu kada odem na neki turnir, već da mogu normalno da se ponašam i da budem miran. Nemam ništa protiv tog protokola, smatram da će nam dosta olakšati – rekao je na početku razgovora za Blic.

On je istakao da mu je jako teško bilo u prva tri mjeseca nove sezone.

– Psihološki mi je bilo teško. Padao sam stalno. Nisam mogao da se koncentrišem na partije. Zbog toga sam i lošije igrao. Život u balonu me je iscrpljivao, gubio sam motivaciju. Ali sada mislim da će mi biti dosta lakše.

Krajinović u utorak ide u Monte Karlo gdje će nastaviti pripreme za turnire na šljaci.

– Igraću Monte Karlo, Beograd, Minhen, Madrid, Rim i naravno Rolan Garos. Čeka me dosta takmičenja, nadam se da ću uspjeti da popravim rang jer polako padam na ATP listi – rekao je 35. teniser planete.

Srbija open počinje 19. aprila, a Krajinović će, naravno, igrati na Dorćolu.

Prihvati notifikacije