Banjaluka

NOVI REKREATIVNI SADRŽAJI Parkovi, tereni i prva samouslužna PRAONIOCA ZA PSE

Novi rekreativni sadržaji u naselju Sime Matavulja trebalo bi da budu izgrađeni već za dvadesetak dana, saopšteno je iz Grada.

NOVI REKREATIVNI SADRŽAJI Parkovi, tereni i prva samouslužna PRAONIOCA ZA PSE
FOTO: GRAD BANJALUKA

U naselju Sime Matavulja, na platou između Ulice Drage Malića i tranzita, u toku je izgradnja dva parka za pse, sportskih terena i pješačkih staza.

– Trenutno se radi na izgradnji pješačkih površina i instalacija za kućice i postrojenja za kupanje pasa, što će biti prva samouslužna praonica za pse u gradu. Parkovi za pse će biti ograđeni adekvatnom ogradom i opremljeni opremom za treniranje pasa i urbanim mobilijarom – ističu u Odjeljenju za komunalne poslove.

Uz ranije sagrađene terene za fudbal i odbojku, te teretanu na otvorenom, na ovoj lokaciji će biti izgrađeni tereni za basket i boćanje, staza za trčanje, te pješačke površine, što će ovu lokaciju učiniti prijatnim mjestom za druženje kao i za bavljenje različitim sportovima i rekreacijom.

– Kada je u pitanju košarkaški teren, izlivena je ploča, a u toku je nabavka podloge, dok su na budućoj trim stazi postavljeni ivičnjaci te je preostalo da se pospe malč kao podloga. Trim staza će biti dužine 200 metara i širine 1,2 metra – kažu u Odjeljenju.

Izgradnju novog parka za pse željno iščekuje veliki broj Banjalučana koji imaju pse, a stanuju u ovom dijelu grada i kojima postojeći park za pse kod TC Delta nije dovoljno blizu.

– Svaki pomak naprijed kada je riječ o kulturi držanja kućnih ljubicama približava nas naprednijem društvu. Ljudi koji živote dijele sa ljubimcima, a koje smatraju svojim četvoronožnim članovima porodice, nerijetko se bore za svoj komadić javne travnate površine i nailaze na negativan prijem ljudi. Ova nova “pseća oaza” daće svima, i ljudima i psima, potreban i siguran prostor za igru i druženje. Ideja o samouslužnom kupanju pasa je takođe odlična, pa će sada svi moći čistih šapa da se vrate iz parka kući – rekao je za Srpskainfo Mihajlo, vlasnik zlatnog retrivera Ivy.