Biznis

NOVI SISTEM RADA U FEJSBUKU Mark Zakerberg u radu od kuće vidi dodatni PROFIT

Mark Zakerberg je u govoru uživo iznio plan koji se odnosi na rad od kuće, jer vjeruje da od takvog načina rada njegova kompanija Fejsbuk može profitirati.

NOVI SISTEM RADA U FEJSBUKU Mark Zakerberg u radu od kuće vidi dodatni PROFIT
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

Naime, on vjeruje da bi polovina zaposlenih na Fejsbuku u budućnosti mogla napustiti svoje klasične kancelarije i zamjeniti ih kućnim. U svom govoru, koji je trajao oko sat vremena, Zakerberg je kazao da se nada da će na ovaj sistem rada preći i druge tehnološke kompanije, prenosi portal Klix.

Uostalom, ko bi bolje mogao govoriti o ovoj temi nego kompanija za izgradnju i prodaju alata i usluga koji rade na daljinu.

Rad na daljinu će nam pružiti priliku da unaprijedimo neke od važnih budućih tehnologija na kojima radimo. Puno toga što smo do sada uradili i radimo pomaže ljudima da komuniciraju i da se osjećaju povezano, uprkos tome što nisu fizički zajedno – rekao je Zakerberg.

Potencijalna finansijska korist radne snage na daljinu već se počinje vidjeti za njegovu kompaniju. Zakerberg je rekao da Fejsbukova korporativna usluga “Workplace” ima pet miliona plaćenih pretplatnika, od kojih se dva miliona pridružilo otkako je počela pandemija korona virusa.

Fejsbuk takođe čini korake kako bi omogućio većem broju zaposlenih da rade na daljinu. Iako mjere za borbu protiv korona virusa predviđaju socijalnu udaljenost, Zakerberg je objasnio da će Fejsbuk i u budućnosti pružati mogućnost vrlo uspješnim i iskusnijim radnicima da rade na daljinu.

– Radom na daljinu bavićemo se u narednom periodu – rekao je Zakerberg i naglasio da ova tranzicija neće biti brza i hirovita, te da će se odvijati u nekoliko faza.