Sport

NOVI SKANDAL NA POMOLU Perez namjestio žrijeb Lige šampiona?

Trostruki uzastopni osvajač Lige šampiona Real Madrid će u osmini finala odmjeriti snage sa Ajaksom ( 13. februara, odnosno 5. marta) Dušana Tadića, a to nije nimalo slučajno, barem to tvrdi novinar urugvajskog ESPN-a Horhe Ramos.

NOVI SKANDAL NA POMOLU Perez namjestio žrijeb Lige šampiona?
Foto: LUCA PIERGIOVANNI / EPA

Ramos je u toku TV prenosa istakao da je od osobe bliske predsjedniku “kraljevića” Florentinu Perezu dobio poruku u kojoj je pisalo da je ovaj funkcioner pet dana prije žrijeba koji je održan u ponedjeljak (17. decembra) počeo da vrši pritisak na Evropsku kuću fudbala (UEFA), prenosi “Index.hr”.

To je činio sa namjerom da njegov klub dobije protivnike za koje je smatrao da najbolje leže njegovim pulenima “kopljanike” iz Amsterdama. To se naravno i obistinilo, ali treba zadržati kritički stav prema ovome i reći da novinarskog urugvajskog ESPN-a nije ponudio nijedan dokaz o potencijalnoj zavjeri.

Ipak, nije ovo prvi put da postoje insinuacije oko mahinacija na žrijebu od strane tima iz Madrida. Govori se o tome da sudije otvoreno favorizuju “kraljeviće” ili da im se gleda kroz prste za mnoge radnje od strane od UEFA. Ne treba zaboraviti sada već čuvenu izjavu Zlatana Ibrahimovića nakon što je Luka Modrić zvanično dobio “Zlatnu loptu”.

– Sada znamo da je Perez bio taj koji se takmičio sa Mesijem za “Zlatnu loptu”, a ne Ronaldo – ovom izjavom je Šveđanin potvrdio koliko je veliki uticaj predsjednika Reala na sve što se dešava u evropskom klupskom fudbalu.

Kako bilo, s obzirom na to da svoje tvrdnje ne može da dokaže Ramos će vjerovatno “spustiti loptu”, a ako ništa drugo Real je dobio još jednu besplatnu reklamu, a svaka reklama je dobra. Imidž kluba ne može da poljuljaju ni mnogo snažnije stvari poput optužbi da je Kristijano Ronaldo silovao djevojku, pa će vjerovatno i ovo ubrzo otići pod tepih, prenosi Blic.

 

Scroll Up