Društvo

Novi trend među roditeljima: Krste dijete prije prvog rođendana da uzmu DUPLI NOVAC, ali pita može biti skuplja od tepsije

Obično se u pravoslavnim porodicama krštenje i prvi rođendan djeteta slave u isto vrijeme, ali primjeri iz Zrenjanina pokazuju da su "došla neka nova vremena".

KRŠTENJE
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Kako je jedna Zrenjaninka ispričala za Telegraf, ona sve češće u svojoj okolini čuje kako roditelji prvo prave krštenje djeteta koji mjesec prije prvog rođendana, a potom i sam rođendan.

Ideja koja se krije iza ove prakse je – da dobiju dupli novac.

Pročitajte još

Iako nije pravilo, na ovakva slavlja najčešće se dolazi sa kovertom, a ako uzmemo u obzir da biste prvi rođendan slavili zajedno sa krštenjem, onda to znači da praktično dobijate samo jednu kovertu i možda nešto manje novca, prenosi ATV.

S druge strane, ostaje nejasno kako se roditeljima isplati da dva puta rezervišu restoran, s obzirom da se cijene mjesta sada najčešće kreću oko 30 evra pa naviše, a često se čeka i mjesecima za termin.

Ako roditelji odluče da prvi rođendan djetetu slave u igraonici, to zadovoljstvo će ih koštati od 60 do 250 evra.

Računica jedino ima smisla ako nakon krštenja, planiraju ručak u svom domu.

Inače, u nekim gradovima i parohijama u Srbiji i samo krštenje prilično košta. nisu naivne. Recimo, u Pančevu je jednoj ženi traženo 150 evra po djetetu.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu