Hronika

NOVI UDARAC TRGOVCIMA NARKOTIKA Palo još 12 članova narko bande i zaplijenjena 22 KILOGRAMA HEROINA

U nastavku akcije u kojoj su, po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal i u saradnji sa pripadnicima Službe za borbu protiv organizovanog kriminala MUP Srbije u Srbiji, uhapšena tri člana organizovane kriminalne grupe na području Vranja i Novog Sada osumnjičena za trgovinu heroinom, u Republici Sjevernoj Makedoniji privedeno je još 12 njihovih saradnika.

NOVI UDARAC TRGOVCIMA NARKOTIKA Palo još 12 članova narko bande i zaplijenjena 22 KILOGRAMA HEROINA
FOTO: RAS SRBIJA

Na teritoriji Sjeverne Makedonije, od osumnjičenih je oduzeto 22 kilograma čistog heroina. Ovu akciju TOK i SBPOK su realizovali u saradnji sa Specijalnim tužilaštvom Sjeverne Makedonije i policijom te države.

Kako je Blic pisao, osumnjičeni koji su uhapšeni u Srbiji, 17. decembra prodali su 500 grama čistog heroina za 9.500 evra. Uhapšeni su u četvrtak na primopredaji još 6,5 kilograma čistog heroina vrijednog 100.000 evra.

Droga je nađena u rezervnom točku automobila. Utvrđeno je da je heroin iz Sjeverne Makedonije krijumčaren u Srbiju preko Preševa, a krajnja destinacija trebalo je da budu države EU.

Nakon policijskog zadržavanja od 48 sati članovi organizovane kriminalne grupe biće privedeni na saslušanje u Tužilaštvo za organizovani kriminal, poslije čega će postupajući tužilac odlučiti o daljem toku krivičnog postupka.