Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

NOVINARIMA REGIONA NAGRADA OD 5.000 EVRA Konkurs u znak sjećanja na ubijenog Duška Jovanovića

Društvo
Autor:

Foto: RAS/RAS Srbija

Fondacija “Duško Jovanović” sa sjedištem u Podgorici u Crnoj Gori raspisala je konkurs za novinarsku nagradu za istraživačku priču sa impresivnim nagradnim fondom od 10.000 evra. Najbolji rad biće nagrađen poveljom i novčanim izunosom od 5.000 evra.

– Dodjeljivanjem nagrade želimo da motivišemo novinare da daju svoj doprinos u ispunjavanju osnovne misije medija, a to je da na profesionalan, istinit i hrabar način ukažu na probleme korupcije, organizovanog kriminala i pitanja od javnog interesa – saopšteno je iz ove fondacije.

Konkurs je otvoren do  30. aprila, a pravo učešća imaju novinari koji su radove objavljivali u medijima neke od zemalja bivše SFRJ, u posljednjih godinu dana. Konkurs je objavlje na ovom linku.

Vlasnik i urednik dnevnog lista “Dan” Duško Jovanović ubijen je 27. maja 2004. godine ispred svoje redakcije oko 23 časa, kada je nepoznati napadač iz automobila ispalio 30 metaka iz kalašnjikova. Ovaj zločin ni do danas nije rasvijetljen.

Fodaciju je osnovao Duškov sin Vojin, rođen 27 dana nakon očeve pogibije.

Iz Fondacije su pozvali novinare iz bivše Jugoslavije da se prijave na konkurs i tako doprinesu jačanju medijske scene i društvene odgovornosti u regionu.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO