Društvo

NOVINARIMA ZBOG KORONE PRIJETE OTKAZI Veb savjetovalište o radnim pravima medijskih profesionalaca

Udruženje BH novinari sutra, a početkom u 11 časova, organizuje veb savjetovalište o radnim pravima medijskih radnika u vrijeme epidemije COVID-19.

NOVINARIMA ZBOG KORONE PRIJETE OTKAZI Veb savjetovalište o radnim pravima medijskih profesionalaca
FOTO: DEJAN BOŽIĆ/RAS SRBIJA

Webinar organizujemo putem Zoom aplikacije, a prezentaciju će održati Armela Ramić, advokat sa višegodišnjim iskustvom u praksi, specijalizovana za oblasti radnog prava, privrednog i građanskog prava, te za rješavanje privrednih i građanskih sporova – kaže Mahir Sijamlija iz ovog udruženja.

Novinari i novinarke, kao i drugi medijski profesionalci, koji žele da prisustvuju ovom događaju, treba da se za to prijave danas do 18h časova. Na kontakte udruženja mogu poslati i pitanja za advokata. Nakon prijave, iz udruženja će učesnicima poslati link na kojem će moći pristupiti događaju.

Udruženje BH novinari je ranije uputilo protest zbog otpuštanja novinara sarajevskog Oslobođenja, kao i zbog, kako su naveli, “najava iz još najmanje deset medijskih kuća u BiH”, da će biti još otkaza novinarima i drugim medijskim profesionalcima, zbog finansijske krize izazvane epidemijom korona virusa.

BH novinari su pozvali vlade, medijske institucije i međunarodne donatore da formiraju fond za hitnu pomoć medijima, koji pogotovo u vrijeme epidemije imaju ključnu ulogu u pravovremenom i tačnom informisanju javnosti, što je izuzetno bitno u borbi protiv širenja epidemije.