Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

NOVO SUĐENJE Vrhovni sud odbio žalbu Sefića kojom je zatražena oslobađajuća presuda

Hronika
Autor:

Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba

Vrhovni sud Federacije Bosne i Hercegovine rješenjem je odbio žalbu advokata Kerima Čelika koji je zatražio oslobađajuću presudu za Sanjina Sefića i usvojio žalbe Tužilastva i advokata oštećenih.

– Odbili su žalbu advokata Sanjina Seifića, a prihvatili žalbu našeg advokata. Potpuno su odbili iskaz koji je dao vještak iz Srbije Milan Vujanić, a uvažili nalaz saobraćajnog vještaka Ševala Kovačevića. Osim toga su mu dodali da je to bilo s predumišljajem – rekao je Amir Agić, otac nastradale Selme Agić.

Sanjinu Sefiću je određen dvomjesečni pritvor do održavanja drugostepene presude.

– Slučaj se vraća na Kantonalni sud gdje će postupak biti obnovljen. To će biti najviše dva-tri ročišta, mora sve biti završeno za godinu. Ja očekujem da će Sanjin Sefić i njegovi pomagači dobiti maksimalnu kaznu – rekao je Agić.

Podsjećamo, Tužilaštvo Federacije BiH je u februaru ove godine predložilo Vrhovnom sudu FBiH da se ukine prvostepena presuda izrečena Sanjinu Sefiću i taj predmet vrati na ponovno suđenje.

Sanjin Sefić je spomenutom presudom osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 14 godina i šest mjeseci, dok su Sara Sefić, Dino Alić, Amar Salihović i Saud Nišić oslobođeni od optužbe da su počinili krivično djelo pomoći učiniocu nakon počinjenog krivičnog djela, navodi se u saopštenju.

(Klix)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO