Svijet

NOŽEM JOJ PREREZALA VRAT PRED RODITELJIMA Obustavljeno suđenje Albanki koja je ubila djevojčicu (7)

Na današnjem suđenju Eltioni Skani (30), Albanki osumnjičenoj da je u martu ove godine prerezala vrat sedmogodišnjoj Emili Džons u parku u Mančesteru pred njenim roditeljama, tužioci su odustali od gonjenja za teško ubistvo.

NOŽEM JOJ PREREZALA VRAT PRED RODITELJIMA Obustavljeno suđenje Albanki koja je ubila djevojčicu (7)
FOTO: ANDREW HARNIK/EPA

Ona će najvjerovatnije biti osuđena za ubistvo iz nehata, za šta je predviđena blaža kazna.

Tridesetogodišnjakinja koja boluje od paranoidne šizofrenije i koja je priznala zločin, najprije je bila optužena za teško ubistvo djevojčice, međutim, sedmog dana suđenja u Mančesteru poroti je rečeno da tužilaštvo obustavlja slučaj, piše Dejli mejl.

Svoj dramatični potez javni tužilac Majkl Brejdi obrazložio je time da za sada nema realnih izgleda za osuđujuću presudu. Razlog bi mogao da bude to što boluje od paranoidne šizofrenije.

Eltiona Skana je priznala ubistvo iz nehata, tako da se pretpostavlja da će za to krivično djelo biti osuđena, prenosi Blic.

Tokom suđenja govorilo se i o stravičnim detaljima ubistva djevojčice Emili. Rečeno je da njen otac u prvi mah pomislio da je pala sa trotineta koji je vozila ne sluteći da se dogodio stravičan zločin. Takođe, rečeno je i kako je majka sedmogodišnjakinje gledala kako se ljekari bore da sačuvaju život njene kćerke.

Mala Emili je 22. marta s majkom Sarom Barnes i ocem Markom Džonsom bila u parku. Djevojčica je kružila na svom trotinetu kada je ugledala svoju mamu u daljini i krenula ka njoj. Kad je prolazila pored Eltione Skane (31), koja od prije četiri godine živi u Britaniji, ova je iz čista mira ustala sa klupe, zgrabila Emili i prerezala joj grlo nožem.

Džonatan Petit, psihijatrijski bolničar i šef tima u visoko obezbjeđenoj Bolnici “Rempton”, gdje se Skana liječi, izjavio je da mu je pacijentkinja 16. avgusta, prilikom posjete njene porodice, rekla: “Ubila sam nekog, to je razlog zašto sam ovde. Planirala sam to, čekala sam u parku, izabrala sam žrtvu i ubila sam nekoga, a onda sam pokušala da pobegnem”.

Viktorija Fejgan, medicinska sestra koja je liječila Skanu prije nemilog događaja, ispričala je da je Skani dijagnostikovana paranoidna šizofrenija i da je četiri mjeseca prije Emiline smrti prešla sa injekcija na tablete.