Društvo

O NJOJ 15 GODINA NE ZNAJU NIŠTA Porodica iz Srbije traži MAJKU I BAKU Nadeždu iz Australije

Rodbinske veze, koliko god one ponekada bile jake, znaju da se prekinu čak i kada se radi o najbližim srodnicima.

O NJOJ 15 GODINA NE ZNAJU NIŠTA Porodica iz Srbije traži MAJKU I BAKU Nadeždu iz Australije
FOTO: MARIJANA COKA GRUJIĆ/SCREENSHOT

Upravo jedan takav scenario pogodio je porodicu iz Srbije, koja je odlučila da preko društvenih mreža potraži majku i baku, Nadeždu Stojšić, koja već godinama živi u Australiji sa novom porodicom, a o kojoj više od 15 godina ne znaju ništa.

Marijana Grujić, Nadeždina unuka, napisala je objavu u grupi Srbi u Australiji, gdje je navela okolnosti koje su je navele da se odluči na potragu bake preko društvenih mreža.

Naime, kako je napisala, o Nadeždi, koja je godinama živjela u Darvinu u Australiji, porodica nema nikakve vijest još od sredine dvijehiljaditih, kada je ona posljednji put bila u Srbiji u društvu svog šestogodišnjeg sina, nakon čega se više nije javljala svojim kćerkama u Srbiji.

Zbog toga, ona je riješila da se sama potrudi, te i da na taj način, iznenadi mamu i tetku. Status vam prenosimo u cjelosti:

Poštovanje. Potrebna mi je pomoć u potrazi za svojom babom. Njeno ime je Nadežda (prezime ne znam jer je moguće da ga je mijenjala). U Srbiji ima dvije kćerke, moju mamu Gordanu (1972.) i moju tetku Biljanu (1973.). Takođe, ima sina koji je rođen u Australiji, zove se Vilijem (ima oko 20 godina). Nadežda je bila u Srbiji sa sinom kada je on imao šest godina, bila je u dobrim odnosima sa mamom i tetkom, ali nakon povratka u Australiju gubimo svaki kontakt sa njom. Ne znamo da li je živa, niti da li jos uvijek živi u Darvinu kako joj piše u starom pasošu koji imamo. Ukoliko neko zna nešto o njoj, molim vas da mi se javite ili ako mi možete reći kome se možemo javiti u Darvinu za neku informaciju (mejl neke policijske uprave, ili tako nešto). U prilogu vam šaljem fotografiju starog pasoša. Pomozite mi da usrećim mamu i tetku tako što ću ih konačno spojiti sa mamom koju godinama nisu čule – napisala je ona, prilažući uz napisano i bakina dokumenta sa imenom, prezimenom i slikom.

U komentarima ispod objave, članovi ove grupe su je savjetovali gdje još da se oglasi, ali i koga da kontaktira u nadi da će doći do nekoga traga. Prema riječima pojedinaca, ovakav način potrage za dragim osobama, barem u njihovom slučaju, imao je pozitivan ishod na kraju.

(Blic)