Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

OBDUKCIJA POTVRDILA Vuković udaran u glavu dok nije ubijen

Hronika
Autor:

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Specijalista sudske medicine Milan Srdić izjavio je za Srpskainfo da je Rade Vuković (71) udaran u glavu dok nije ubijen.

-Tokom obdukcije utvrđeno je da je Rade Vuković zadobio više udaraca u glavu tupo tvrdim predmetom. Kod žrtve su nastali višestruki prelomi lobanje, te oštećenja mozga, što je ujedno bio uzrok smrti- objasnio je specijalista sudske medicine Milan Srdić.

Tokom kriminalističke obrade osumnjičeni za ubistvo Nenad Vuković tokom kriminalističke obrade priznao da je drškom od vila ubio svog rođaka Radeta.

Ubistvo je policiji prijavljeno u petak ujutro, kada su beživotno tijelo Vukovića u lokvi krvi pronašli mještani sela Bare u Rekavicama kod Banjaluke.

Radetov komšija Svetislav Vuković rekao je za Srpskainfo da je kritičnog jutra krenuo na posao i da je u 6.55 časova vidio beživotno tijelo pored puta.

-Oko tijela je bilo dosta krvi i video sam da se ne miče. Pozvao sam odmah policiju koja je brzo stigla i dao sam im izjavu – ispričao je Svetislav.

On je rekao da prije ubistva nije čuo ništa što bi mu bilo sumnjivo, niti je nekog nepoznatog primjetio u blizini mjesta zločina.

-Rade je bio dobar i miran komšija. Već dugo je u penziji, pa je imao dosta ovaca i dvije krave o kojima se brinuo. Nikada nisam čuo da je imao neku svađu ili probleme – istakao je Svetislav.

Komšije su ispričale da je pokojnik kobnog jutra otišao na njivu kako bi odveo krave na ispašu, kada ga je sačekao ubica.

Iako se tačne okolnosti smrti starca u početku nisu znale, mještani i komšije pokojnika odmah su posumnjali da je Rade ubijen, jer je imao višestruke povrede na glavi.

Inspektori su obavili uviđaj, a telo Vukovića po naredbi tužioca upućeno je na obdukciju kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti.

Daljom istragom, policija je došla do identiteta osumnjičenog, odnosno Nenada Vukovića (61) sa kojim je Rade bio u sukobu zbog neriješenih imovinsko- pravnih odnosa.

Osumnjičeni Nenad Vuković je nakon hapšenja sproveden na kriminalističku obradu i bio je na poligrafu.

-Osumnjičeni je ujedno pao na poligrafu, a ubrzo su pronađeni i materijalni dokazi, pa je na kraju priznao izvršenje krivičnog djela, nakon čega je predat u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka- ispričao je izvor iz istrage.

Dodao je kako je Vuković drškom od vila najvjerovatnije izudarao rođaka po glavi, a zatim je otišao, kao da se ništa nije dogodilo.

– Na osnovu niza poduzetih operativnih i istražnih radnji, policijski službenici utvrdili su da se N. V. sumnjiči da je podesnim predmetom nanio povrede sedamdesetčetverogodišnjaku od čijih posljedica je preminuo. Osumnjičeni će biti predat OJT Banjaluka, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu ubistvo – izjavila je portparol Policijske uprave Banjaluka Marija Markanović.

Odluka o pritvoru

Okružno javno tužilaštvo zatražilo je određivanje jednomjesečnog pritvora za Nenada Vukovića osumnjičenog za ubistvo rođaka Rade Vukovića. Pritvor je zatražen zbog uznemirenja javnosti, te činjenice da se za krivično djelo može izreći kazna veća od 10 godina robije.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO