Sport

OBILJEŽIO JESENJU POLUSEZONU Šikanjić: Zadovoljan partijama, u pauzi razgovor oko statusa

Milan Šikanjić, fudbaler Borca na pozajmici u Kozari jedan je od igrača koji su obilježili jesenju polusezonu, jer se u strijelce upisao čak 11 puta.

OBILJEŽIO JESENJU POLUSEZONU Šikanjić: Zadovoljan partijama, u pauzi razgovor oko statusa
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

Šikanjić je osam puta zatresao mrežu u prvenstvu Republike Srpske, te je još tri puta bio strijelac u Kupu, gdje je njegov tim došao do polufinala.

– Sigurno je da mogu da budem itekako zadovoljan svojim učinkom u jesenjem dijelu sezone. Postigao sam ukupno 11 golova, na deobi sam drugog mjesta u Prvoj ligi, imao sam odličnu minutažu u ekipi Kozare i nadam se da sam je opravdao- istakao je Šikanjić.

Njegova ekipa je na kraju završila na sedmoj poziciji.

-Na kraju kad se znaju kakve smo sve probleme imali tokom polusezone zbog povreda i koronavirusa možemo da budemo zadovoljni i tim rezultatom. Da smo bili kompletni rezultati bi sigurno bili još puno bolji a negdje sredinom lige smo imali ogromnih problema. Ipak, na kraju smo uspjeli da se probijemo u gornji dio, plasiramo u polufinale Kupa Republike Srpske tako da možemo da budemo zadovoljni – poručio je Šikanjić.

Napadač ističe da je Liga Srpske ove sezone opravdala očekivanja.

– Igrao sam već u Ligi Republike Srpske tako da mogu oceniti da je puno napredovala. Proširenje se pokazalo kao pun pogodak, dobili smo nekoliko jakih centara, sve je više mladih igrača koji se nameću. Eto dovoljno je vidjeli i listu strijelaca. Mnogi su sumnjali da će se neke ekipe brzo da padnu ali to se nije desilo. Ne igra se trokružno, nisu isti rivali, utakmice se prenose i sve to donosi dodatni kvalitet. Mislim da će narednih sezona on da bude još bolji ako se ovako nastavi sa radom- dodao je na kraju mladi napadač.

Napadač će u zimskoj pauzi saznati i svoju dalju sudbinu jer mu je istekla pozajmica u ekipi Kozare.

– U polusezoni ću se vratiti u Borac i očekujem da imamo kvalitetan razgovor i da vidimo šta je najbolje za obje strane. Ako bi našli zajednički jezik to bi bilo odlično. Iskreno krivo mi je što nakon partija u Ligi Republike Srpske nisam imao pravu šansu kad se tim vratio u Premijer ligu BiH, ali šta je tu je – dodao je Šikanjić.