Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

OBILO MU SE O GLAVU Najveći je protivnik vakcinacije, a onda je ZBOG BOGINJA završio u bolnici

Svijet
Autor:

Foto: Shutterstock

Član italijanske krajnje desničarske partije Sjeverne Lige i jedan od glasnih protivnika vakcinacije Masimilijano Fedriga završio je u bolnici, i to baš zbog boginja.

Fedriga je objavio da je četiri dana bio u bolnici pošto je prošle sedmice “zaradio” boginje.

– Dobro sam. Sad sam kod kuće i oporavljam se, svima se zahvaljujem – napisao je Fedriga na društvenim mrežama pošto je otpušten iz bolnice, prenosi britanski Indinpendent.

Fedriga je jedan od najglasnijih protivnika italijanskog zakona iz 2017. o obaveznoj vakcinaciji djece prije polaska u školu.

Podsjeća se da je Fedriga isticao da roditelje ne bi trebalo “prisiljavati” da vakcinišu djecu. On je priznao da su njegova djeca vakcinisana, a takođe je i porekao da je eksplicitno protiv vakcinacije. Ipak, tvrdio je da prisiljavanje roditelja da vakcinišu svoju djecu nije najbolji način u borbi protiv epidemije.

– Uvijek sam govorio da sam za vakcinu i da je za postizanje rezultata neophodno povjerenje roditelja, a ne nametanje. Kritičari su čak rekli da ću dobiti boginje od djece, a ne shvataju da su moja djeca vakcinisana, kao što sam rekao u mnogim intervjuima – rekao je Fedriga u jednom od ranijih intervjua.

Ovaj slučaj prokomentarisao je i poznati italijanski ljekar Roberto Burioni, koji je poželio Federigi brz oporavak, ali i iskoristio njegov slučaj da ukaže na važnost vakcinacije.

– Jedini način da izbjegnemo ovu tragediju jeste vakcinacija kako bismo spriječili cirkulaciju ovog opasnog virusa – napisao je Burionio na Fejsbuku.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO