Hronika

OBLJUBIO DJEVOJČICU, PA REKAO DA SU U VEZI Mladiću (23) određen pritvor, ovako se BRANIO NA SASLUŠANJU

Viši sud u Negotinu odredio je pritvor do 30 dana M. M.(23) iz okoline Vlasotinca, koji je neprijavljeno boravio na teritoriji Kladova, zbog sumnje da je izvršio krivično djelo obljube sa dhetetom.

OBLJUBIO DJEVOJČICU, PA REKAO DA SU U VEZI Mladiću (23) određen pritvor, ovako se BRANIO NA SASLUŠANJU
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

On se tereti da tokom 2020. godine više puta izvršio obljubu nad dvanaestogodišnjom djevojčicom.

Kako saznaje Blic, djevojčica živi sa majkom, a M.M. je povremeno dolazio kod njih kući.

Policija je operativno saznala da postoji mogućnost da postoji obljuba nad djetetom.

Nezvanično, M. M. nije negirao da je obljubio djevojčicu više puta tokom 2020. godine, a navodno je kazao da su njih dvoje u ozbiljnoj ljubavnoj vezi.

Pročitajte još

– U ovom slučaju nije bilo nikakve prisile ni silovanja. Ali i pored toga što je sve bilo na dobrovoljnoj bazi, djevojčica ima 12 godina, a prema našem zakonodavstvu nema 14 godina i važi zakonska pretpostavka da ona još nije sposobna da sama odlučuje o svom seksualnom životu. M. M. je određen pritvor zbog mogućnosti da utiče na svjedoke kao i zbog uznemiravanja javnosti – kaže naš izvor.

Prema nezvaničnim informacijama i djevojčica je navodno potvrdila da je u emotivnoj vezi sa M. M. Navodno je i majka djevojčice bila prilično šokirana zbog hapšenja M.M., jer je “ljubav između njene mezimice i mladića potpuno iskrena i prava”.

Inače, djevojčica je bila na ginekološkom pregledu gdje je ustanovljeno da nema nikakvih povreda na intimnim a ni na ostalim dijelovima tijela.

Za ovo krivično djelo predviđena je kazna zatvora od pet do 12 godina, i za ovo djelo se ne može izreći manja kazna ispod pet godina.