Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Obnova društvenog doma u Mišinom Hanu pri kraju

Banjaluka
Autor:

foto: Grad Banjaluka

Ruinirani društveni dom u Mišinom Hanu, nekadašnje omiljeno mjesto okupljanja mještana, dobija nove obrise, u okviru projekta obnove društvenih domova u više sela i prigradskih naselja.

Kako su rekli iz Gradske uprave, intenzivno se radi na obnovi dotrajalog doma, koji će služiti za razne društvene događaje, uključujući i tamošnji foklorni ansambl.

– U okviru realizacije ovog projekta, na objektu je do sada postavljena nova stolarija, obnovljen krov i postavljena fasada. Trenutno se izvode unutrašnji radovi na objektu, a za temeljnu obnovu doma biće izdvojeno 175.000 KM – istakli su Odjeljenja za komunalne poslove.

U prizemlju budućeg objekta nalaziće se apoteka i višenamjenska sala za razne društvene sadržaje, dok će na spratu biti smještena mjesna zajednica.

Sanacija ovog objekta u Mišinom Hanu izvodi se u okviru velikog plana obnove društvenih domova po selima i prigradskim naseljima, koji se provodi unazad tri godine. Time se nastoji postići da ovi objekti budu centri dešavanja u svojim sredinama.

I ovaj novi dom služiće za okupljanja mještana, a zahvaljući obnovi, u domu će biti smješteno i lokalno kuluturno-umjetničko društvo, koje je, u nedostatku boljeg prostora, trenutno izmješteno u Potkozarje.

– Uporedo s tim, pokrenute su aktivnosti na obnovi još četiri društvena doma. Prvi na redu su Piskavica i Zalužani, za koje su u toku postupci javnih nabavki za izbor izvođača radova, a uporedo s tim rade se projekti sanacije za objekte na Saračici i u Rekavicama, koji su u planu za narednu godinu- poručili su nadležni.

 

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO