Sport

OBORIO REKORD Novak želi trofej u finalu

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković postavio je novi rekord plasmanom u 52. finale na mastersima.

OBORIO REKORD Novak želi trofej u finalu
FOTO: CLIVE BRUNSKILL/EPA

U finalu će se boriti za 36. masters titulu, čime bi postao rekorder i prestigao Rafu Nadala.

– Naravno, veoma mi je bitno i poslije 15 godina na Turu imam glad za titulama. Igraću protiv Švarcmana ili Šapovalova, obojica su u izuzetnoj formi. Dijego je odigrao meč života i na šljaci se najbolje snalazi, Denis je napredovao mnogo. Biću spreman za bilo koga i nadam se da ću osvojiti trofej – rekao je Đoković.

Ono što ga je posebno obradovalo je povratak navijača, jer je puno drugačije igrati kad su oni tu. Pobjeda protiv Ruda nije bila lagana.

– Bilo je teško, dva seta sa preko dva sata. Mogao je Rud da dobije prvi set, imao je dvije set lopte. Bio je vjerovatno najvjetrovitiji dan ove godine i jako teško izdržati. U drugom setu je bilo bolje, bolje sam udarao lopticu i navikao se na uslove. Rud trenira na Nadalovoj akademiji, tako da je sličan stil igre sa mnogo spina. Njegov forhend je sjajan i trebalo m je vremena da se naviknem na udarce – istakao je Đoković.

Novak je imao burne rasprave sa glavnim sudijom Adel Nurom. On je čak tri puta pogriješio. Prvi put kada je Rud servirao za prvi set na 5:4. Tada je servis bio u autu, ali je Nur ušao u raspravu sa Novakom koji nije uspio da ga ubijedi da je u pravu, iako je kasnije „oko sokolovo“ pokazalo da je srpski teniser bio u pravu.

FOTO: CLIVE BRUNSKILL/EPA
FOTO: CLIVE BRUNSKILL/EPA

Druga situacija se desila u prvom gemu drugog seta, kada je Rudova loptica završila u autu, ali je Nur vidio da je dobra.