Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

OBORIO SVE REKORDE Najbogatiji čovjek na svijetu kupio najskuplje imanje u Kaliforniji

Biznis
Autor:

Foto: Tanjug/AP

Osnivač i šef Amazona, najbogatiji čovjek na svijetu, Džef Bezos, kupio je imanje na Beverli Hilsu za 165 miliona dolara, što je rekordna cijena koja je ikada postignuta za neku nekretninu u Kaliforniji. Kako javlja Vol Strit Žurnal, pozivajući se na izvore bliske transakciji, Bezos je atraktivno imanje kupio od medijskog mogula Dejvida Gefena, prenosi portal Investitor.me.

Riječ je o velikom imanju koje je prvobitno sagrađeno za bivšeg izvršnog direktora Vorner Brosa Džeka Vornera, a kupovina je uslijedila nakon prošlonedjeljnih medijskih natpisa da Bezos i njegova djevojka aktivno traže kuću u Los Anđelesu. Portparol Amazona nije odgovorio na upit Biznis Insajdera da prokomentariše nove informacije.

Imanje je dizajnirano 1930-ih. Sadrži vilu od 13.000 kvadratnih metara, dvije kuće za goste, teniski teren, bazen i golf teren sa devet rupa. Uključuje i “poligon za motore” koji ima vlastitu garažu i benzinske pumpe.

Gefen je kupio imanje 1990. godine za 47,5 miliona dolara, tako da je prodajom ostvario ogromnu dobit.

Prethodni rekord kupovine nekretnine u Kaliforniji bio je 150 miliona dolara, za koliko je Lahlan Murdok kupio imanje Chartwell 2019. godine.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO