Sport

OBRADOVIĆ POSLAO PORUKU PRED MAKABI "Počistili smo neke stvari u ovoj sedmici"

Trener košarkaša Crvene zvezde Saša Obradović izjavio je da crveno-bijeli u meču 12. kola Evrolige protiv Makabija moraju da imaju kontrolu igre u svojim rukama.

OBRADOVIĆ POSLAO PORUKU PRED MAKABI "Počistili smo neke stvari u ovoj sedmici"
FOTO: ALEKSANDAR DIMITRIJEVIĆ / RAS SRBIJA

Crveno-bijeli otputovali su u Izrael, gdje ih sutra od 20.05 u Tel Avivu očekuje duel sa domaćim timom u dvorani “Menora Mivtačim”.

– Dobro nam je došla ova pauza, da se osvježimo nakon teškog perioda. Gledali smo da oporavimo ekipu, da neke stvari uslovno rečeno pročistimo i očekujem da će sve to bolje da izgleda. Nedostajalo nam je i to je posebno bilo vidljivo na posljednjoj utakmici, te energije protiv Efesa kada smo željeli da igramo u visokom ritmu, a nismo mogli. Očekujem da sada to bude drugačije – rekao je Saša Obradović za klupski sajt, a prenosi Blic.

Pred put u Izrael trener crveno-bijelih nije imao na raspolaganju trojicu igrača koji su bili sa reprezentacijom (Marko Simonović, Aleksa Radanov i Boriša Simanić), pošto su oni otputovali iz Finske preko Frankfurta za Tel Aviv.

Lengston Hol polako vraća u trenažni proces nakon povrede koju je u zaradio u derbiju protiv Partizana.

– Očekuje nas utakmica protiv ekipe koja ne zaslužuje da se nalazi tu gdje jeste trenutno. Izgubili su nekoliko utakmica na samom kraju, na jednu loptu. Tim koji je napravljen u najmanju ruku da bude u TOP 8, sada su i kompletni. Di Bartolomeo i Omri Kaspi su se vratili u tim. Glavna poluga tima je svakako bekovska linija u kojoj su Vilbekin, kao jedan od najboljih plejmejkera Evrope, Ilajdža Brajant i Doson. Mogu da dobiju svakoga, daću primjer utakmice sa Žalgirisom, način na koji su ih pretrčali i brzo dolazili do realizacije. To je sigurno jedan od ključeva – kontrola u igri i balans koji moramo da pronađem – zaključio je trener Crvene zvezde.