Društvo

"OBRATIĆU SE PSIHOLOGU" Snežana iz Čačka u šoku kada je vidjela šta joj piše na potvrdi za vakcinaciju

Tokom vakcinacije u čačanskom Domu kulture Snežana Ćirović doživjela je neprijatnu situaciju kada je, kako tvrdi, kao drugu dozu umjesto kineske „sinofarm“ primila američku „fajzer“ vakcinu.

"OBRATIĆU SE PSIHOLOGU" Snežana iz Čačka u šoku kada je vidjela šta joj piše na potvrdi za vakcinaciju
FOTO: ALEKSANDAR GOLIĆ/RAS SRBIJA

Predala sam papir na kom je pisalo da je prva doza bila vakcina kineskog proizvođača. Nakon što sam primila drugu, obukla se i krenula kući, pogledala sam u papir na kom je pisalo da je druga američka. Vratila sam se i pitala o čemu se radi, a onda shvatila da su sestre pogrešno odradile imunizaciju – rekla je za RINU Snežana, prenosi Blic.

Ova Čačanka, kako kaže, nema nikakve simptome, ali je uplašena za svoje zdravlje zbog ove situacije koja joj se dogodila.

Pročitajte još

– Sada ne znam da li sam revakcinisana ili ne, pijem lijekove za srce, pa se plašim kako će uticati na te zdravstvene probleme koje imam. Propratiću simptome, a možda se i obratiti psihologu – izjavila je Snežana.

Direktor Doma zdravlja u Čačku dr Aleksandar Pajović potvrdio je da se tokom vakcinacije desio propust i da će biti utvrđeno zbog čega se to desilo.

– Obavješten sam da jedna sugrađanka sumnja kako je umjesto jedne, primila drugu vakcinu. Radnici su odmah pozvani na razgovor i dali su izjave. Ostaje da se potvrdi da li je zaista došlo do greške u imunizaciji i, ako jeste, zbog čega ili se radi o administrativnom propustu. U toku je provjera i za kratko vrijeme ćemo imati pravu informaciju. Ne bih za sada tvrdio ni jedno, ni drugo dok ne ispitamo čitavu situaciju – rekao je dr Pajović.

Pročitajte još

Epidemiolog Aksentije Tošić ističe da ovakva situacija nije uobičajena, ali da su se tokom vakcinacije u drugim dijelovima Srbije događali identični slučajevi.

– Ispratili smo te situacije, niko od pacijenata koji su primili dvije različite doze vakcina nije imao apsolutno nikakve zdravstvene probleme. Ukoliko je došlo do propusta i utvrdi se da je Čačanka primila „fajzer“ umjesto „sinofarma“ neće biti potrebe da se ponovo vakciniše, pratićemo formiranje njenih antitijela – naglasio je dr Tošić.