Magazin

OBRATITE PAŽNJU Ovo su signali koje DAJE PAS prije nego napadne

Često do nas dolaze vijesti kako je određeni pas bezrazložno napao ženu, dijete, vlasnika, poštara... Pas je životinja i kao takva ima poriv bez obzira na dresuru.

rotvajler pas
FOTO: ANGRY ROTTWEILER-YOUTUBE-SCREENSHOT

Evo kako možemo da prepoznamo agresiju kod pasa:

Razlozi za agresivno ponašanje pasa su različiti, ali pre svega, treba obratiti pažnju na to kako se mi ponašamo prema tom psu, odnosno, moramo vidjeti koliko smo dobro informisani o tome kako psi pokazuju znakove koji prethode agresiji.

Stručnjaci naglašavaju da uvijek treba biti oprezan, jer je kod nekih pasa prelazak iz jedne faze upozorenja u drugu veoma brz, a kod nekih izostaju određeni oblici upozorenja.

Stručnjaci iz regiona su analizirali ovu tematiku i rekli su svoje mišljenje u vezi sa ovim. Akcenat se stavlja na dobro prepoznavanje pokazatelja da je psu nelagodno.

Pročitajte još

Prvi pokazatelj koji većina pasa ispoljava, jeste pokušaj odlaska od izvora stresa. Spustiće uši uz glavu i otići. Ako mu kojim slučajem ne dopuste da ode, on će priljubiti tijelo uz pod i podviti rep. Biće potpuno ukočen i gledaće u jednom pravcu.

Sledeći znak je režanje. Tada se treba udaljiti od životinje, prenosi Stil.

Stručnjaci upozoravaju da kažnjavanje režanja neposredno dovodi do preskakanja svih ostalih signala upozorenja, pa tako dolazi do agresije.

Škljocanje zuba je još jedan pokazatelj koji prethodi ujedu, ujedno i posljednji znak upozorenja.

Nakon toga slijedi ujed psa.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu