Svijet

“OBRAZOVANJE SKUPO, NEZNANJE JOŠ SKUPLJE” Protest roditelja zbog načina odvijanja nastave

Uprkos najavi otvaranja škola, u Budvi je danas održan protest roditelja nezadovoljnih mjerama Nacionalnog koordinacionog tijela za borbu protiv zaraznih bolesti i načinom na koji se odvija nastava u školama.

“OBRAZOVANJE SKUPO, NEZNANJE JOŠ SKUPLJE” Protest roditelja zbog načina odvijanja nastave
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

“Hoćemo u školu”, “Zdravi ali glupi”, “Izgubi oči, a ništa ne nauči”, “Obrazovanje je skupo, neznanje je još skuplje”, poruke su sa skupa ispred Starog grada koji su organizovali nezadovoljni roditelji zbog načina na koji se izvodi nastava i nemogućnost da se roditelji izbore za slobodu izbora na koji način će dijete pohađati nastavu.

Predstavnica roditelja Gabrijela Zajac poručila je predstavnicima nove vlasti da je u pitanju diskriminacija, te da nije dato pravo roditeljima na slobodu izbora na koji način će djeca pohađati nastavu, prenose Vijesti.

Pročitajte još

– Oduzeto nam je pravo na izbor i slobodnu odluku da li će naše dijete nositi masku u učionici i, dok sjedi sam u klupi na propisanoj distanci . Oduzeto nam je oravo da sami odlučimo da li će naše dijete pohađati redovno školu ili će ići onlajn. Nametnute su mjere koje apsolutno kose se sa svim onim što se dešava mimo škole – navela je Zajac.

Ona je rekla da predškolske ustanove i dalje redovno rade, bez obaveznih maski, da je djeci uskraćeno fizičko vaspitanje, da noćni klubovi rade bez maski i poštovanja distance.