Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“OBRAZOVANJE U NADLEŽNOSTI ENTITETA” Ministar Malešević oštro odgovorio ambasadorki Kormak

Društvo
Autor:

Foto: Dejan Božić/RAS Srbija

Povodom izjave ambasadorke SAD u BiH Morin Kormak da je BiH “potreban jedan obrazovni sistem koji će djecu okupljati na jednom mjestu, odnosno privlačiti ih jedne drugima“, moram da podsjetim uvaženu ambasadorku da je po Dejtonskom mirovnom sporazumu oblast obrazovanja u nadležnosti entiteta, poručio je za Srpkainfo.com ministar prosvjete i kulture RS Dane Malešević.

– Za Ministarstvo prosvjete i kulture RS neprihvatljivo je stvaranje jednog obrazovnog sistema u BiH, to je protivno Ustavu Srpske i Dejtonskom mirovnom sporazumu. Svi propisi u oblasti obrazovanja u Republici Srpskoj u skladu su sa međunarodnim dokumentima u ovoj oblasti, a škole omogućavaju obrazovanje svoj djeci pod jednakim uslovima – naglašava ministar Malešević.

Podsjetimo, Kormakova je nedavno izjavila da je BiH „potreban jedan obrazovni sistem koji će djecu okupljati na jednom mestu, odnosno privlačiti ih jedne drugima.

– Proteklih 20 godina, koliko funkcioniše naš program za građansko obrazovanje, upravo je to ono što smo pokušavali da uradimo – poručila je Kormakova.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO