Hronika

OBRT U SLUČAJU UBIJENOG MLADIĆA Ubio ga je drugar koji je bio uz njega, kada je shvatio šta je uradio DOZIVAO POMOĆ

Policija ispituje da li je Ivana Trifunovića (22) ubio upravo drugar koji je bio uz njega dok je krvario i dozivao pomoć!

OBRT U SLUČAJU UBIJENOG MLADIĆA Ubio ga je drugar koji je bio uz njega, kada je shvatio šta je uradio DOZIVAO POMOĆ
FOTO: Z. ILIĆ/RAS SRBIJA

 Trifunović je preminuo nakon što je nekoliko sati nakon dočeka srpske Nove godine, uboden nožem u grudi na Novom Beogradu, nedaleko od zgrade u kojoj živi.

Policija je munjevitom akcijom uspjela da uhapsi dvadesetogodišnjeg osumnjičenog za ovaj zločin.

Dozivao pomoć i vikao “izdrži”

Ubijeni Ivan nije imao kriminalni dosije, a postoji sumnja da je motiv napada bila svađa koja se dogodila na žurki na kojoj je bio, a koju je on napustio oko dva sata ujutru.

Kako Kurir nezvanično saznaje, osumnjičeni za ubistvo je navodno drugar koji je sa ranjenim Ivanom dozivao pomoć i vikao “izdrži”. Kada ga je ubo shvatio je šta je uradio i počeo paničnio da doziva pomoć i očajnički mu viče “izdrži, izdrži”.

– Na kameri se vidi kako otac silazi da vidi gdje mu je sin. U tom momentu se vidi kako jedan mladić beži sa lica mjesta. Međutim, nedugo zatim se vraća. On i otac Trifunovića ubacuju ga u automobil i voze u bolnicu. Ranjeni Ivan bio je živ na putu do bolnice, ali tada je iskrvario i preminuo – kaže izvor Kurira.

Ljekari su pokušali da ga reanimiraju, ali, nažalost, nisu uspjeli.

Nije imao dosije

Otac ubijenog Ivana za Kurir je potvrdio da je njegov sin bio na dočeku Nove godine u kraju.

– Vratio se kući oko pola tri. Nešto kasnije zazvonio mu je telefon i on je izašao iz stana. Nakon nekog vremena našao sam ga na stazi, pored njega je bio njegov drug, držao ga je i vikao mu: “Izdrži!”. Zajedno smo ga ubacili u automobil i prevezli u Urgentni centar – rekao je nesrećni otac, slomljen od bola, i dodao da veruje da će policija utvrditi sve detalje tragedije jer on ne zna ko mu je i zašto ubio sina, i to na oko 500 metra od kućnog praga.

Ukleto mjesto

Kraj u kom je juče ujutru ubijen mladić, kako kažu komšije, nažalost, poznat je po problematičnim mladićima koji imaju veze s navijačima, ali i s narko-dilerima.

 – Nedaleko odavde, kod broja 98, ubijen je Demir Jukić (18), za koga se pričalo da je bio navijač Partizana. Na njega je napadač u junu 2017. godine u Ulici Dr Ivana Ribara 98, preko puta Bloka 45, pucao iz pištolja i ranio ga u stomak. Prevezen je u bolnicu, gdje je više puta operisan, ali je preminuo. Tada se pričalo da je motiv zapravo bio obračun navijača FK Crvena Zvezda i FK Partizan – rekao je jedan od komšija.