Regioni

Obukli majice s OVIM PORUKAMA: Odbornici na sjednicu donijeli i RUKSAKE ZA PRVAČIĆE (FOTO)

U Kalesiji se danas održava 26. redovna sjednica Opštinskog vijeća savjeta. Na prednjoj strani majice piše “Žičara, fabrika u svako selo”, a na leđima “Pet kružnih tokova”.

Obukli majice s OVIM PORUKAMA: Odbornici na sjednicu donijeli i RUKSAKE ZA PRVAČIĆE (FOTO)
Foto: F.Sinanović/Avaz/RAS Srbija

Ovim porukama htjeli su podsjetiti na neispunjena obećanja načelnika Seada Džafića i njegove Nezavisne liste Sead Džafić, koja čini većinu u Opštinskom vijeću.

Odbornici su na sjednicu donijeli i školske ruksake, koje su nedavno dobili prvačići na području opštine Kalesija, a na kojima su ispisani inicijali opštinskog načelnika S. Dž.

Foto: F.Sinanović/Avaz/RAS Srbija

Kako su naveli, i na naredne sjednice će dolaziti u majicama s ispisanim neispunjenim obećanjima opštinskog načelnika i odborničke većine.

Zanimljivo je i da četiri od ovih šest odbornika: Fadil Alić, Mujo Mujkić, Damir Husić i Nihad Hamzić, nisu u Savjet ušli kao članovi SDA, već su bili na listama drugih stranka, da bi kasnije pristupili u SDA.

Fadil Alić bio je nosilac Nezavisne liste – Sead Džafić, a Mujkić, Husić i Hamzić su bili na listi GDS. Na početku mandata bili su dio većine, ali kasnije, kada nisu ispunjena neka njihova očekivanja, prešli su u SDA.

(Avaz)