Hronika

OČAJNI OTAC TRAŽI PRAVDU "Želja mi je da ga pitam zašto mi je UBIO SINA"

Želja mi je samo da dočekam da ga vidim i upitam zašto mi je ubio sina, a onda neka mu država sudi. Hoću da se zakon poštuje kada se radi o mom mrtvom sinu, meni, mojoj porodici.

OČAJNI OTAC TRAŽI PRAVDU "Želja mi je da ga pitam zašto mi je UBIO SINA"
FOTO: NARCISA BOŽIĆ/RAS SRBIJA

Ovako, za Novosti, govori Milenko Marković (67), iz Velikih Radinaca kod Sremske Mitrovice, otac ubijenog Gorana Markovića (20), poslije 16 bolnih godina obavijenih tugom u nadi da će se otkriti ko ga je usmrtio.

Od tada do danas nema naznaka ko bi na takav način mogao da počini zločin, ali Milenko vjeruje da je riječ o profesionalnom ubici, jer je njegov sin, kako je utvrđeno istragom, usmrćen dumdum metkom u slijepoočnicu.

Zločin, koji je tog juna potresao mještane ovog malog sremskog sela, ostao je u sjećanju mnogima, jer je ovaj mladić, usred bijela dana, likvidiran na radnom mjestu na benzinskoj pumpi.

To se desilo šest dana poslije Goranovog rođendana. Ispratili smo ga tada na posao, a ni supruga ni ja nismo slutili da ga posljednji put vidimo živog – govori očajni otac, koji se, kako kaže, obraća na sve adrese Ministarstva unutrašnjih poslova samo da bi dobio odgovor na pitanje – ko je ubio njegovog sina.

Prva slika poslije zločina inspektorima je ukazivala na to da je bila riječ o pljački koja je pošla po zlu.

– Oni su zatekli otvorenu kasu, iz koje je ustanovljeno da je odnijeto oko 70.000 dinara, ali nije pokupljen sav novac iz nje. Pumpa tada nije imala video-nadzor, svjedoka ubistva nema, tako da se ne zna ni koliko je bilo razbojnika, kako su došli i kojim putem su pobjegli – kaže Milenko, koji sve više sumnja da je ubistvo bilo smišljeno.

Otac se sjeća da je njegov sin imao vidljive povrede i masnicu iznad desnog oka, gdje ga je, prema pretpostavci, ubica udario okvirom pištolja.

– Tada se moj sin sigurno onesvijestio, a onda mu je ubica ispalio metak u slijepoočnicu. Specijalno rasprskavajuće zrno prošlo je Goranu kroz glavu i izašlo ispod desnog uha, raznijevši mu mozak i dio vrata – priča otac dok pokazuje fotografiju na kojoj se vide ulazna i izlazna rana.

Milenko dodaje da pištolj iz kojeg je pucano na Gorana nije pronađen, što je otežavajuća okolnost za istražitelje, ali da su na mjestu zločina od ubice ostali tragovi obuće u lokvi krvi.

Iz Policijske uprave Sremska Mitrovica kažu da se na tom slučaju stalno radi, ali ne mogu da otkrivaju da li ima pomaka u istrazi.

Prihvati notifikacije