Svijet

OČEKUJE SE SNAŽNO NEVRIJEME Jak vjetar i obilne padavine donose strah od POPLAVA I KLIZIŠTA

Iz Direktorata za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore upozorili su da se od sutra do 11. januara očekuje nevrijeme sa jakim vjetrom i obilnim padavinama, te apelovali na sve subjekte u društvu da aktivnosti prilagode najavljenoj meteorološkoj situaciji.

OČEKUJE SE SNAŽNO NEVRIJEME Jak vjetar i obilne padavine donose strah od POPLAVA I KLIZIŠTA
FOTO: DUBRAVKA ČOLOVIĆ/RAS SRBIJA

Na osnovu informacije Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju, od sutra do 11. januara u Crnoj Gori se očekuju nestabilne vremenske prilike, saopštili su iz Direktorata.

Kako su naveli, najavljena meteorološka situacija usloviće obilniju kišu u centralnim predjelima, na primorju i planinskom zaleđu Jadrana.

– Jača kiša se očekuje sutra, a zatim u periodu od petka do nedjelje. Na sjeveru se u istom periodu očekuju intenzivnije snježne padavine – dodaje se u saopštenju.

Pročitajte još

Iz Direktorata dodaju da se sutra i u nedjelju, 10. januara, očekuje jak južni vjetar koji će u višim predjelima na sjeveru imati olujni karakter.

– Zbog obilne kiše očekuje se porast nivoa vodostaja rijeka, a lokalno je moguća i pojava klizišta i odrona – navodi se u saopštenju.

Iz Direktorata napominju da će svi subjekti u sistemu zaštite i spašavanja u ovom periodu podići nivo operativne spremnosti za reagovanje u ovakvim situacijama.

– Direktorat će sa nadležnim službama i organima pratiti situaciju na terenu i reagovati u skladu sa razvojem događaja – navodi se u saopštenju.