Hronika

Očuh tukao dječaka, majka sve gledala: Osmogodišnjak nakon nasilja SAM OTIŠAO U POLICIJU

Muškarac M.M. uhapšen je i određen mu je pritvor do 48 sati zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nasilje u porodici, dok je zadržavanje određeno i ženi M.K. zbog krivičnih djela nepružanje pomoći i zapuštanje i zlostavljanje maloljetnog lica!

Očuh tukao dječaka, majka sve gledala: Osmogodišnjak nakon nasilja SAM OTIŠAO U POLICIJU
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

Kako je saopštilo Prvo javno tužilaštvo u Beogradu, muškarac je osumnjičen da je tukao maloljetnog sina (8) uhapšene M.K. dok je majka gledala i nije ništa učinila da zaštiti dijete!

Kako se navodi u krivičnoj prijavi, muškarac je osmogodišnjeg dječaka, sina njegove nevjenčane supruge M.K. u maju prošle godine više puta fizički napao i nanio mu tjelesne povrede u iznajmljenom stanu na opštini Vračar. Kako se sumnja, majka dječaka gledala je nasilje, međutim nije uradila ništa da zaštiti svoje dijete, prenosi Blic.

Posljednji napad na dječaka dogodio se u utorak, 15. juna oko 16 sati i tada je M.M, kako se navodi u krivičnoj prijavi, dječaka rukama oborio na pod, pa ga uhvatio za kragnu majice i podigao ga sa zemlje. Dječaku su nanijete tjelesne povrede u predelu vrata i desne nadlaktice, takođe dok je majka gledala.

Kako je navedeno u krivičnoj prijavi, M.K. nije preduzela ništa da zaštiti dječaka, već se sa osumnjičenim M.M. udaljila sa mjesta ostavivši dječaka da plače.

Nakon užasa koji je doživio, dječak je sam policajcima ispričao šta je doživeo.

Majka osumnjičena da je dijete ostavila babi

Pored krivičnog djela Nepružanje pomoći iz čl. 127 KZ, osumnjičenoj M.K. je stavljeno na teret i krivično djelo Zapuštanje i zlostavljanje maloljetnog lica iz čl. 193 KZ jer je u maju 2020. godine nakon stupanja u emotivnu vezu sa osumnjičenim M.M. napustila stan u kom je živjela sa svojim maloljetnim sinom, oštećenim M.L. i svojom majkom, od kada je prestala da se stara o svom djetetu, a njegovo vaspitanje i brigu o oštećenom prepustila svojoj majci, koja usljed starosti nije u stanju da isprati razvojne potrebe djeteta, saopštilo je tužilaštvo.

Negirali optužbe

Osumnjičeni M.M. i M.K. su na saslušanju u Prvom osnovnom tužilaštvu negirali izvršenje krivičnih djela koja im se stavljaju na teret.

Postupajući zamenik javnog tužioca je nakon saslušanja predložio Prvom osnovnom sudu u Beogradu da prema osumnjičenim M.M. i M.K. odredi pritvor zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke, kao i zbog postojanja osobitih okolnosti da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično djelo.

Prihvati notifikacije